Glutenfrie Pulled Chicken sandwiches 

Glutenfrie Pulled Chicken sandwiches 

Jeg elsker Pulled Chicken fordi det utrolig smaksrikt og er lettere for magen enn annet kjøtt. Derfor bruker vi det ofte til taco her i huset, og restene blir til fantastiske Pulled Chicken Sandwiches.

NB. Pulled Pork finnes i flere varianter der løk og hvitløk står oppført langt ned på ingredienslisten, både i kjøttet og krydderblandingen. For meg går det bra om jeg dropper krydderblandingen (kjøttet smaker uansett så godt i seg selv), men er du i streng fase bør du heller bruke Tulip Slowed cooked Pulled Chicken som er helt uten hvitløk, løk og andre FODMAPS. 

Porsjoner:

2 skiver = lunsj til en person 

Du trenger: 

  • 2 store glutenfrie brødskiver

  • ⅕ del av Tulip Slowed cooked Pulled Chicken

  • 2 ss hvitløksolje

  • 2 never revet ost

  • 6 cherrytomater

  • 1 grønn stilk av vårløk

  • en klype salt

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Sett inn en stekerist med bakepapir midt i ovnen. Legg på to skiver glutenfritt brød og la de ristes til de begynner å få mørke, svidde kanter (ca. 10 min). 

Når brødene er varme og sprø tar du de ut av ovnen og smører ca. 1 ss hvitløksolje over hver skive. fordel Pulled Chicken i et jevnt lag over hver skive og dryss rikelig med revet ost over. 

Sett tilbake igjen i ovnen til osten er smeltet. I mellomtiden kan du hakke opp cherrytomatene og vårløken i små terninger. Vend sammen med litt salt.

Når osten har smeltet tar du smørbrødene ut av ovnen og lar de kjøle seg litt ned før du topper de med tomat-blandingen. Spis med kniv og gaffel mens de er varme!


Eltefritt glutenfritt grovbrød

Eltefritt glutenfritt grovbrød

Shakshuka med grilled paprika

Shakshuka med grilled paprika

0