Raske glutenfrie fastelavenstopper med butterdeig

Raske glutenfrie fastelavenstopper med butterdeig

Er du på jakt etter en ekstremt lett og samtidig veldig, veldig god versjon av fastelavensboller? Da har du funnet riktig oppskrift!

Porsjoner:

Hvor mange topper du får avhenger av størrelsen du lager bunnen i. Ved å bruke en form på 5 cm i diameter fikk jeg 12 små topper


Du trenger:

  • Fryst 250g Schär

  • Syltetøy som du liker og tåler

  • En boks friske bær i samme smak som syltetøyet

  • 3 dl laktosefri kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker

  • litt melis

Slik gjør du: 

Først og fremst må buttedesigen tine i ca. 3 timer på kjøkkenbenken i pakken. Dette er viktig - jeg har selv kløna med å bruke den for tidlig og da brekker den i biter. Du kan også la den tine på 160 W i mikroen i 5 minutter.

Når deigen er tint: forvarm ovnen til 210  grader (over- og undervarme)

Rull forsiktig ut deigen og bruk et glass eller en utstikker i passende størrelse og form til å stikke ut butterdeig bunner. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. 

Deigen som blir til overs kan du kna lett (ikke for mye, da blir den for myk) og kjevle ut på nytt, slik at du kan lage flere former. 

Stek bunnene i midten av ovnen i ca. 10 minutter. Følg nøye med, når de begynner å bli brune får de en sprø utside. Jeg liker at de er litt sprø på utsiden, men også litt myke inni. La bunnene kjøle seg ned. 

Pisk laktosefri fløte med vaniljesukker til du har en fluffy krem. Ha den over i en sprøytepose med stjernetipp.  

Sett sammen: smør en raus skje med syltetøy på hver bunn. Sprøyt deretter en topp med krem på. Ønsker du en “swirl” med syltetøy på toppen kan du gjøre det ved å ha litt syltetøy i en sprøytepose og klippe et tynt hull. pynt med et frisk bær på toppen og dryss melis over. 

Spis med det samme - kos dere!

//Julia

Glutenfri ostepai

Glutenfri ostepai

0