En aldri så liten update

Veldig god frokost servert av Vaaghals resturant på pressefrokost for Gave- og interiørmessen.

Veldig god frokost servert av Vaaghals resturant på pressefrokost for Gave- og interiørmessen.

På tirsdag fortalte jeg dere at jeg var blitt dårlig, og nå - to dager senere, er det på tide å gi dere en update.

I dag ringte nemlig spesialisten min fra sykehuset og sa at de hadde dobbelt kontrollert Fecal-prøvene mine, og det viste seg at den faktisk var enda høyere enn det hjemmetesten hadde vist.

Jeg har stort sett aldri så høye målinger, selv ikke når jeg har hatt svært aktiv Crohns. Dette fordi sykdommen hos meg sitter så dypt i tarmvevet og ikke så mye i slimhinnen i tarmen. Det har derfor vært vanskelig å få kontrolert sykdommen min, nettopp fordi tester ikke har vist noe særlig. At jeg nå, når jeg har vært veldig, veldig bra i flere månder, pluttselig ble dårlig og fikk høye målinger er derfor veldig, veldig merkelig. Foreløpig holder legene en knapp på at jeg må ha fått i meg noen rare bakterier og fått en tarminfeksjon, men nye tester vil etterhvert vise om målingene og betennelsen holder seg høye eller går tilbake til normalt.

Heldigvis er formen bedre. Jeg løper ikke på do like ofte og jeg har fått energien tilbake. Dessverre gjør det fortsatt vondt etter at jeg har spist mat, og jeg kartlegger alltid nærmeste toalett når jeg drar ut, men det humper og går helt greit. (Det fine med å ha hatt en kronisk sykdom over mange år er at når den pluttselig dukker opp igjen, så kan du alle triksene og knepene - og vet hvordan du skal håndtere det, selv om det aldri er gøy)

Bo Bedre sin designpris-utdeling på DogA. Prisen for årets designer ble delt ut av selveste Åse Kleveland.

Bo Bedre sin designpris-utdeling på DogA. Prisen for årets designer ble delt ut av selveste Åse Kleveland.

I går klarte jeg tross magesmerter å komme meg på BoBedres designpris og i dag har jeg vært med på pressekonferanse og åpningen av Gave- og interiørmessen. I går på BoBedre arrangementet var det ikke mye mat jeg kunne spise, faktisk ikke noe i det hele tatt! Og selv om det var utrolig flotte drinker som ble servert, hadde de ikke en eneste alkoholfri. Det eneste alternativet var eplemost – men eple er jo noe av det jeg reagerer mest på og høyt på FODMAPs. Derfor ble det vann på meg, og på vei hjem kjøpte jeg meg sushi. I grunnen er det helt greit for meg å hoppe over måltider når jeg er på eventer – jeg foretrekker å spise i etterkant, slik at jeg har kontroll på magen og slipper å bli dårlig midt i.

I dag startet dagen med pressefrokost på gave- og interiørmessen der Vaaghals restaurant serverte små skjeer med mange utrolig herlige smaker. Siden det aller meste var kjøtt, rå fisk eller kamskjell var det mye av dette jeg kunne spise, men plukket av litt sopp og løk på noen av de. Det var også en liten klatt rømme her og der, men i så små mengder tåler jeg det fint. Det var litt uvant å starte dagen med denne form for mat – men det var ikke meg i mot! Det var utrolig godt.

Mye inspirasjon både for interiør, design og smak på Gave- og interiørmessen.

Mye inspirasjon både for interiør, design og smak på Gave- og interiørmessen.

Du lurer kanskje på hva jeg, som vanligvis skriver om mageplager og lavFODMAP, har å gjøre på disse eventene? Jeg er jo først og fremst designer, har videre utdannet meg til kulturjournalist og jobber for tiden både med design og tekst prosjekter. Derfor er dette midt i blinken for meg, det gir meg både energi, inspirasjon og motivasjon til å jobbe selv på dårlige dager. I morgen skal jeg også stå på scene på Gave- og interiørmessen og delta i debatten ”hvem skal kjempe for norske designere?” – en debatt basert på en av mine artikler. Det blir utrolig spennende, og jeg håper bare ikke nervene vil sette magen ut av spill. Tror det blir litt lite mat i morgen før debatten, for å være sikker på at det skal gå bra…

Og dere: tusen takk for alle støttende ord og hyggelige kommentarer etter forrige blogpost - både her inne på siden og på facebook! Dere er fantastiske.

// Julia


Velkommen til boklansering!

Når stress går rett i magen

0