Nerverklumper og energikuler

I dag skal boken min endelig komme inn på lagrene til bokhandlere over landet, og naturlig nok er jeg derfor en liten klump av nerver akkurat nå. Redaktøren min hos Cappelen Damm, Lise Galaasen ringte akkurat å fortalte at boken var kommet inn dørene hos dem og at hun synes den var veldig flott!

Jeg har ikke fått sett boka selv enda, og etter å ha jobbet med den først som en idé, deretter som tekst, så som bilder og tilslutt med designet (sett på skjerm), så er jeg naturlig nok veldig spent. Det blir noe helt annet å få den i hendene, kjenne på coveret og se trykkvaliteten, og ikke minst se ferdig resultat av så mye arbeid.

Master of Distraction
Denne helgen har jeg prøvd mitt beste med å distrahere meg selv fra å tenke på boka; fredag deltok jeg i debatt om design på Gave- og interiørmessa og selv om jeg hadde fryktelig vondt i magen både før og etter debatten gikk det veldig bra. Jeg trives veldig godt på scenen og nerver blir blåst bort idet jeg kommer i rampelyset. Det er noe rart med adrenalin, hvordan det kan få deg til å glemme smerte, klare de merkeligste ting og bli skarp og klar i hodet selv om man egentlig er sliten, sløv og har vondt. Dessverre er ofte smellen litt større etterpå, så fredag kveld ble tilbrakt hjemme på sofaen med film, smertestillende og en tålmodig mann.

Lørdag hadde vi ett års bryllupsdag. Vi dro til Oslo, spiste fantastiske kamskjell og asiatisk mat på Mathallen til lunsj, traff venner og satt i sola å spiste på Ryes plass. Hamburger og taco er kanskje ikke så fancy mat på en bryllupsdag, men når Espen elsker det, de serverer allergivennlig varianter og man fikk en plass i sola – da er ikke jeg vanskelig å be heller. Derfor ble det Meat Street, der jeg også fikk en stor og deilig alkoholfri drink!

Bake-terapi
I går var planen at jeg bare skulle slappe helt av, la kroppen få lade opp litt og stresse ned så mye jeg klarte. Det resulterte i en lang og koselig frokost, noen timer på sofaen – og så lå jeg plutselig å googlet boka, la planer i kalenderen, stresset meg opp, tenkte på alt som kan gå galt og alt som må gjøres igjen. Det er ikke en god følelse når man både er superstressa, men samtidig ikke orker å begynne å gjøre noe. Derfor gikk jeg i stedet på kjøkkenet og lagde denne gode snacksen her: energikuler! Ikke bare er disse små kulene gode, mettende og gir mye energi, men det å bake, gjøre noe med hendene og prøve å koble hjernen helt av, for meg er det som balsam for både hode og kropp. Oppskriften på energikulene får dere her.

Hvem vinner?
I morgen trekkes også tre heldige vinnere som får hvert sitt signerte eksemplar av boka. Har du husket å delta? Det er ikke for sent enda, så logg deg inn på facebook og fortell meg hvem du vil dele et magevennlig måltid med!

Husk å se etter boka i bokhyllene de nærmeste dagene og meld dere på lanseringsfesten den 8.september!

Ønsker dere en riktig fin mandag alle sammen og håper dere har hatt en litt færre sommerfugler i magen enn meg.

// Julia

Og vinnerne er....

Velkommen til boklansering!

0