5 nye oppskrifter for Norsk Cøliakiforening

I våres var jeg og Espen så heldige av å bli bedt om nok en gang å lage oppskrifter for Norsk Cøliakiforening sitt medlemsblad GlutenFRI. Ikke bare digger jeg å kunne utarbeide nye gode oppskrifter som mange tåler, men å jobbe sammen med mannen min er også veldig gøy. Hvem som gjør hva av oss er litt varierende, men stort sett er det jeg som har ideene, baker, lager til og styler, men siden han tross alt både er utdannet kokk og fotograf hender det rett som det er at han kommer med forslag til hvordan maten kan bli enda bedre, eller se bedre ut på bilder. Det gjør at vi ofte pusher hverandre til å ta ekstra fine bilder og ekstra gode oppskrifter. 

Denne gangen var temaet glutenfritt tilbehør til grillmaten og vi laget eltefritt olivenbrød, Mango- og limesalat med haloumiost, urtepizza på grillen, små tomatterter med chevré og en himmelsk terte med hvitsjokolade- og mascarponekrem og friske bær. Ikke alle oppskriftene er 100% lavFODMAP, men de er glutenfrie og kan enkelt tilpasses til lavFODMAP ved å velge urter du tåler, laktosefrie melkeprodukter og bytte ut mango med for eksempel dragefrukt. 

De aller fleste oppskriftene må du være medlem av Norsk cøliakiforening for å lese på nett eller i medlemsbladet, men nå har de også delt den beste oppskriften for alle på deres nettside: nemlig mitt grove eltefrie olivenbrød!

Dette brødet er helt latterlig godt. Rett og slett. Det er utmerket å spise med smør og salt pålegg, eller det er den perfekte sideretten til for eksempel grillmat, salater eller omeletter. Klikk her for oppskrift.

10 gode grunner til hvorfor kutt i grunnstønaden er en dårlig idé.

Crohns - mer enn bare betennelse

0