Magevennlig thaigryte

Dette er bildet av Thaigryte med nudler som jeg laget til magasinet GLUTENFRI. Dette er en litt streker variant av oppskriften over, som inneholder både løk, hvitløk og currypaste. Oppskriften finner du på meldemssidene til NCF.no - dersom du er med…

Dette er bildet av Thaigryte med nudler som jeg laget til magasinet GLUTENFRI. Dette er en litt streker variant av oppskriften over, som inneholder både løk, hvitløk og currypaste. Oppskriften finner du på meldemssidene til NCF.no - dersom du er medlem.

Våren er på vei - endelig!
Jeg elsker at dagene blir lysere og snøen smelter mer og mer. Og formen min er faktisk også overraskende bra (bank i bordet). I går fjernet jeg endelig stingene etter å ha fjernet den litt skumle føflekken + en til på ryggen, og fikk også bekreftet at det ikke var mer igjen å bekymre seg for. Så nå kan jeg puste lettet ut og nyte våren!

Magevennlig thaigryte
Selv om det er mildere er det fortsatt ganske surt ute til tider og nettopp derfor er denne middagsretten helt perfekt. Det er en lett og god nuddelgryte med asiatiske smaker av kokos, ingefær, vårløk, koriander og chilli, som varmer godt. Oppskriften finner du her.

Da jeg laget oppskriften på Thaigryte med nudler til Norsk Cøliakiforening sitt medlemsblad Glutenfri (utgave 1 -2019) ble jeg helt opphengt i den gode smakskombinasjonen av kokos, kylling og urter. Men oppskriften var ikke lavFODMAP siden den inneholdt både currypasta, hvitløk og løk, og det ville jeg gjøre noe med. Her får dere derfor en ny variant der jeg har brukt magevennlige alternativer. Denne varianten er med svinekjøtt, men du kan gjerne bruke kylling i stedet!   

Ny familiefavoritt
Det tar litt tid å lage denne retten, men her i huset har det allerede blitt en favoritt for store og små. Jo lenger denne retten står før servering, jo mer vil risnudlene trekke til seg væsken rundt. Server du den med det samme blir det mer en suppe med nudler, men lar du den stå litt blir det en nuddelgryte - men den gode smaken er den samme uansett.

Og du - blir det rester til overs kan du steke de i en stekepanne med olje i bunn – til nudlene er varme og har blitt litt crispi!

//Julia

Magvennlig nudelgryte! Trykk på bildet for oppskrift.

Magvennlig nudelgryte! Trykk på bildet for oppskrift.

Påskemüsli med pikekyss!

Eltefritt brød og syrlig fiskegryte!

0