Eltefritt brød og syrlig fiskegryte!

Magvennligmat_glutenfri_012019.jpg

Det er få ting som slår følelsen av å se bildet av en rett man selv har laget, stylet og fotografert på forsiden av et magasin eller en bok! Derfor ble det en ekstra god dag da jeg forrige uke hentet den nyeste utgaven av medlemsbladet GlutenFRI til Norsk Cøliakiforening i postkassen.

Jeg føler meg utrolig heldig når jeg og Espen sammen blir spurt om å lage oppskrifter til magasiner. Ikke bare fordi det er stas å få tingene sine på trykk, men fordi det alltid er hyggelig å jobbe sammen. Selv om vi er gift har vi med årene, og utallige prosjekter, også funnet ut at vi er gode kollegaer og samarbeidspartnere som pusher hverandre til å få ting til å bli enda litt bedre enn om vi gjør det hver for oss.

Magvennligmat_glutenfri_012019_div.jpg

Denne gangen ba NCF oss om å lage oppskrifter med temaet: Alt i en gryte! Resultatet ble oppskriften på Syrlig fiskegryte med pasta, Tacogryte med spagetti, Marokkansk linsesuppe med søtpotet og spinat, Thaigryte med nudler, Eltefritt brød med bokhvete og Teff og ikke minst Appelsin- og kokoskake!

Ikke alle oppskriftene var lavFODMAP denne gangen, men alle er glutenfrie. Oppskriftene finner du som er medlem av NCF ved å logge deg inn på deres sider og lese den digitale utgaven, eller i medlemsbladet som bør være kommet i posten. Og er du ikke medlem bør du absolutt bli det - også du som har ikke cøliakisk glutenintoleranse eller av andre grunner ikke tåler gluten.

Hell i uhell
Dessverre hadde det sneket seg inn noen små feil i oppskriftene mine. :( Det er alltid kjipt når det skjer og spesielt når ting står på trykk. Nettopp derfor har NCF delt oppskriften på den Syrlig fiskegryten med pasta og det eltefrie brødet på sine sider - der med riktig mengder. Så det er jo uheldig for meg og NCF, men heldig for dere som kan få oppskriftene :)

Syrlig fiskegryte
Fiskegryten er dessverre ikke lavFODMAP, men anbefales for de som tåler og like mye løk. Den er også et fint utgangspunkt for deg som liker å eksperimentere litt med maten og tar utfordringen med å lage denne syrlige og sunne retten løk- og erte-fri. Oppskriften får du her.

Eltefritt brød med bokhvete og Teff
Det eltefrie brødet er kanskje det aller beste jeg noen sinne har laget, og lavFODMAP. Til min store forskrekkelse har jeg nå oppdaget at mine lokale butikker har sluttet å selge Semper sitt Teff og bokhvetemel, så om noen oppdager det på Romerike setter jeg stor pris på en melding om hvor det kan kjøpes. Det er så godt på smak! Oppskriften får du her.


Håper det smaker!

//Julia

Magevennlig thaigryte

Frokostrundtsykker: mens vi venter på våren!

0