Kyllingform

Som nybakt mamma er middagsformer i ovn noe jeg virkelig setter pris på – det smaker godt, er raskt å lage og det er nok til mange personer eller til å dele opp i mindre porsjoner som kan varmes opp senere.  Denne kyllingformen har en god og balansert smak av grønnsaker, kylling, fløte og chilli.  Krydre den gjerne til etter din smak!

Porsjoner: 5 - 6 

Ingredienser:
2 røde paprika
1 liten brokkoli
4 stilker vårløk
5 dl laktosefri matfløte (alternativt kan du bruke laktosefri melk og 4-5 ss maizenna)
ca. 1 ts chilli saus*
250 g revet ost
5-6 kyllingfiletter eller utbeinet kyllinglår (saftigere)
ca. 250 gram baconbiter
salt
nykvernet pepper

* jeg bruker Sriracha som man får kjøpt hos internasjonale dagligvarer. Denne kommer i ulike varianter og kan inneholde hvitløk. Da er ikke lavFODMAP, men når man kun bruker noen dråper eller 1 ts i en hel kyllingform – så blir det veldig lite hvitløk per porsjon. Alternativt kan du lete etter Sriracha uten hvitløk eller bruke frisk eller trøket chilli.

Slik gjør du:
Start med å vaske og kutte paprika, brokkoli og vårløk i biter. Paprikaen deler jeg i biter på rundt 1,5 x 1,5 cm, mens brokkolien knekker jeg i små hoder. Varm litt olje i en stor stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å bli litt myke. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen matfløte (eller melk og maizenna) med chilli og hell over grønnsakene. La grønnsakene koke videre i melkeblandingen i 2-3 minutter og vend til slutt inn ½ av osten. Hell deretter blandingen over i en ildfast form og vask stekepannen.

Del kyllingfiletene opp i mindre biter – jeg deler hver filet opp i 3 eller 4 biter. Stek først baconbitene i stekepannen til de er nesten gjennomstekte og begynner å bli sprø. Stek deretter kyllingbitene et par minutter på hver side til de får en gylden farge. Legg så bacon- og kyllingbitene over i den ildfasteformen, dytt de godt ned i grønnsakssausen og dryss resten av osten over.

Stek i midten av oven på 220 grader varmluft i ca.8 minutter. La retten hvile noen minutter før du serverer den – gjerne med kokt ris, soyasaus og frisk salat til. 


Cupcakes med smak av jul

Cupcakes med smak av jul

Potetmos

Potetmos

0