Potetmos

Potetmos er et klassisk tilbehør som enkelt kan lages magevennlig. Mange foretrekker å skrelle potetene for en fin og jevn potetmos, mens jeg foretrekker å beholde skallet på. Da får man næringsstoffene og den gode smaken fra skallet, samt litt grovere mos– som smaker skikkelig potet.

4 porsjoner

Du trenger:

  • 10 stk mellomstore poteter

  • 2 dl laktosefri melk

  • 4-5 ss smør (evt. melkefritt smør/margarin)

  • salt, pepper, revet muskat og persille etter smak

Slik gjør du:

Start med å vaske potetene godt og eventuelt skrelle de. Del de i mindre biter, men pass på å ha cirka lik størrelse på bitene. Legg de i en gryte, dekk med vann og kok til potetene er møre. Hell deretter av vannet.

Mos potetene og tilsett melk og smør. Her er det flere måte å gjøre dette på – for en veldig fin mos kan du bruke stavmikser eller du kan bruke en god gammeldags potetstapper, men for å få det rustikke preget med litt grove biter ier det best å bruke en kjøkkenvisp.

Smak deg frem med salt, pepper, revet muskat og persille.


Kyllingform

Ovnsbakt potetmos med bacon og parmesan

Ovnsbakt potetmos med bacon og parmesan

0