Rabarbrakompott

Rabarbrakompott

Vi har to store rabarbraplanter i hagen og hvert år tenker jeg at “huff, det er så mye - skal jeg gidde å bruke alt”. Men så lager jeg ganske enkelt rabarbrakompott og fryser ned i porsjoner, som jeg bruker i alt fra kaker, på yoghurt eller vafler resten av året. Og da er jeg ganske takknemlig for å få smaken av sommer, midt på vinteren.

Porsjoner: ca. 7 dl ferdig rabarbrakompott

Ingredienser: 

  • 700 g Rabarbra

  • 350 g Sukker

  • 1 liten skvett vann

  • saften fra ½ sitron

  • 1 vaniljestang

Slik gjør du: 

Vask rabarbrastilkene godt og skjær de i skiver (ca 1 cm tykke). Legg de i en stor gryte og hell sukker over. Tilsett en liten skvett vann og saften fra ½ sitron.

Del en vaniljestang på langs, og bruk den flate siden av kniven til å åpne den og skrape ut frøene. Putt både frø og vaniljestangen i gryta med rabarbraen. 

Rør alt godt sammen og sett det på middels varme. La det småkoke til rabarbraen er helt mør. Bruk gjerne en potetmoser til å løsne bitene enda mer. 

Når alt er mykt og har en “mos” konsistens skrur du av varmen, trekker kjelen til side. Vil du spise den som den er med f eks fløte til er den veldig god lunken eller varm, men du kan også la den kjøle seg helt ned og bruke den til å lage rabarbraiskrem eller kakefyll med.

Sett i kjøleskapet frem til den skal brukes - du vil også se at den tykner litt når den blir kald. 


Rabarbraiskrem (laktosefri og uten ismaskin)

Rabarbraiskrem (laktosefri og uten ismaskin)

Focaccia med ramsløkpesto

Focaccia med ramsløkpesto

0