Focaccia med ramsløkpesto

Focaccia med ramsløkpesto

Denne focaccia-oppskriften er basert på min super-myke rundstykke oppskrift. Jeg simpelthen elsker denne deigen, og de måpende ansiktene fra mine venner som smaker og spør “er dette virkelig glutenfritt"?
Med olivenolje, salt og ramsløkpesto på toppen av denne deigen blir det en uslåelig smakskombinasjon - perfekt som tilbehør til grillmat.

Ps. Ramsløk er ikke testet av Monash, så du må selv finne ut om din mage tåler dette.

Porsjoner: 1 stor focaccia

Ingredienser: 

Focaccia:

Ramsløkpesto:

  • ca. 100 g fersk ramsløk

  • 1 dl pinjekjerner

  • 30 g revet parmesan

  • 1 ts salt

  • 2 dl olivenolje

Slik gjør du:

Start med å lage deigen. Følg anvisningen i oppskriften super-mye glutenfrie rundstykker. Når deigen har hvilt i 10 minutter i bakebollen heller du litt olivenolje i bunnen av en ildfastform (jeg har brukt en firkantet form i glass som er 21x21 cm). Gni oljen også på sidene av formen.

Dekk formen med plastfolie og sette den til hev et lunt sted, som feks i litt varmt vann. La deigen heve i minimum 30 minutter, eller til den er ca. dobbelt så stor.

I mellomtiden kan du lage ramsløkpesto: Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Dette for å få frem enda mer smak. Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprosessor, blender eller bruk en god stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.

Når deigen er ferdighevet kan du bruke fingrene eller en skje til å lage små hull i deigen. Fyll hullene med pesto. Hell en tynn stråle med olivenolje på toppen av focaccia’en og dryss 4-6 klyper salt over (alt etter hvor salt du liker det).

Sett ovnen din på 220 grader. Samtidig som du starter ovnen setter du inn en dyp langpanne i bunn av ovnen og koker vann. Når ovnen er varm setter du inn formen med focaicca’en på rist midt i ovnen og heller samtidig kokende vann (ca 1 liter) i langpannen. Pass på hender så du ikke brenner deg - for her blir det mye damp! 

Stek i 20 - 22 minutter, til focaicca’en har en gylden brunfarge. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles på stekebrettet før du har den over på rist. Bruk gjerne en kniv til å skjære rundt kanten av formen. Vipp formen på hode for å få focacciaen ut av formen og del den deretter opp i skiver eller terninger.

Focaicca’en kan fint fryses og blir like saftige igjen etter ved oppvarming i mikro eller en tur på grillen!


Rabarbrakompott

Rabarbrakompott

Ostekake med kaffe og karamell

Ostekake med kaffe og karamell

0