Julia’s Fastelavens-bakkels

Julia’s Fastelavens-bakkels

aka Glutenfrie hjerte-vannbakkels med laktosefri vaniljekrem dyppet i smør og kanelsukker! 

Vannbakkels er ganske lett å lage, men ikke alltid like lett å steke riktig. Det er nemlig veldig viktig å ikke åpne døren underveis, men samtidig må du ikke la deg lure selv om de ser ferdig ut… la de stå lenge nok til at de blir stekt helt gjennom. Her får du min hjerteversjon med kanlesukker på toppen.

Du trenger:

Vannbakkels

  • 2 1/2 dl vann

  • 1/4 ts salt

  • 100 g smør

  • ca 150 g fin glutenfri melblanding (Jeg har brukt Lailas lilla mel denne gangen, men har også brukt Toros fine kakemiks tidligere.

  • 4 egg

  • Sprøytepose

Vaniljekrem

Topping

  • 100 g smør

  • 1 skål med kanel og sukker, god blandet.

Slik gjør du:

Start med å lage vaniljekrem som beskrevet i oppskriften eller posen og sett det kaldt så lenge. 

Det rare med vannbakkels er at deigen må kokes før den stekes. Derfor er det en god og romslig kjele du må finne frem, samt en bakebolle. Jeg foretrekker en god tresleiv til å røre denne deigen sammen. 

Start med å måle og veie opp alle ingrediensene nøye, slik at du har de klare til bruk. Dekk et stekebrett med bakepapir. 

Kok opp vannet under lokk, (ikke la det koke så lenge at vannet fordamper)  og tilsett salt og smør.  La det smelte helt i det kokende vannet.

Hell alt melet i vannet på en gang mens kjelen fortsatt står på medium varme. Fortsett å rør til det blir en jevn og fin deig.

Ha deigen over i en kald bolle og rør inn eggene ett av gangen. Ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn! Nå må du bruke overarms-kreftene dine - det kreves en liten treningsøkt for å få deigen glatt og fin.

Fyll røren i en sprøytepose.

Sprøyt røren ut som hjerter på stekebrettet. Til denne oppskriften behøver de ikke bli så høye, men bestem selv størrelse og hvor mange “lag” du sprøyter per hjerte. Jeg valgte ca 10 cm brede hjerter, med to lag oppå hverandre. Det viktigste er at alle hjertene er like, så de steker likt. Jeg fikk ca. 12 hjerter. 

Stek i varm stekeovn ved 200 grader, på nederste rille i 25-30 min. Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen og i verste fall ha “eggerøre” i midten!

La de avkjøle på rist.


Montering: 

Smelt smør og bland en skål halvfull av sukker og kanel. 

Pensl halvparten av vannbakkelshjertene med smeltet smør og dypp de i kanelsukker, eller drysse et godt lag over. La de ligge ett par minutter til toppingen fester seg eller smelter sammen. 

Ta et vannbakkelshjerte uten topping, smør på et lag med vaniljekrem og plasser et vannbakkelshjerte med kanelsukker på toppen. Server mens de fortsatt er varme og spis med gaffel. Ja dette er litt grisete - men halleluja, så godt! 

//Julia

Limonade med basilikum

Limonade med basilikum

LAVFODMAP & GLUTENFRITT MATPAKKEBRØD (Grovt)

LAVFODMAP & GLUTENFRITT MATPAKKEBRØD (Grovt)

0