Lag dine egne glutenfrie melblandinger

Lag dine egne glutenfrie melblandinger

Å lage sin egen melblanding gir full kontroll over hvilke melsorter man får i seg. Her gir jeg deg mine beste blandinger. Hver av oppskriftene gir ca. 1 kg melblanding. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og oppbevar melet i en lufttett boks eller i zip-poser frem til bruk.

Lys melblanding

  • 600 g maisstivelse/potetmel

  • 100 g tapiokamel 

  • 100 g hvitt rismel 

  • 100 g brunt rismel 

  • 20 g xanthangummi / ca 2 ss fiberhusk eller bland ut chiafrø i vann når du baker.

  • 2 ts bakepulver

 

Grov melblanding

  • 600 g maisstivelse/potetmel

  • 100 g tapiokamel 

  • 200 g havremel

  • 2 ts bakepulver

  • ca 2 ss chiafrø blandes i dobbel mengde vann når du baker.

  • + så mye frø du tåler og liker. Det kan være en god ide å kjøre de i blender om du vil ha de finmalt, eller ha de som hele frø om du foretrekker det. 

Søt melblanding

  • 600 g maisstivelse/potetmel

  • 100 g tapiokamel 

  • 200 g hvitt rismel 

  • 20 g xanthangummi / ca 2 ss fiberhusk eller bland ut chiafrø i vann når du baker.

  • 2 ts bakepulver

  • 3 ts vaniljesukker

// Julia

Glutenfri doughnutkake med syltetøy!

Glutenfri doughnutkake med syltetøy!

Glutenfri Blondie (med pistasj og pekannøtter)

Glutenfri Blondie (med pistasj og pekannøtter)

0