Sensommersaft av rabarbra

Sensommersaft av rabarbra

Høsten nærmer seg og jeg har tatt en siste runde ut i hagen for å få med meg det som er igjen av bær og frukter. Disse er ikke alltid så pene som de man får på starten av sesongen, men egner ser godt til å lage saft av. Denne gangen har jeg laget en mild og god rabarbrasaft på stilkene som har kommet opp siden midtsommeren. Rabarbraen er ikke så syrlig som tidligere i sommer og det blir derfor en mild og rund saft, med smak av sensommer.

Porsjoner: ca. 0,5 l ublandet saft (uten å mose stilkene)

Ingredienser:
700 g rabarbra
2 sitroner (helst økologiske uten voks på skallet)
1-2 cm fersk ingefær (alt etter hvor sterke ingefærsmak du ønsker)
3 dl sukker

Slik gjør du:
Vask, skrell og skjær rabarbraen i tynne skiver. Vask og skjær både sitron og ingefær i tynne skiver også. Ved å la sitronskallet være på kan du få en litt bitterhet til saften, som jeg personlig synes er god. Ønsker du ikke dette kan du skrelle sitronen først. Ha alt sammen i en stor bolle og strø sukker over. Bland godt sammen og legg lokk, eller trekk plastfolie, over.

Sett i kjøleskapet og la bolle stå der minimum et døgn, gjerne to. Rør to ganger om dagen.

Sil av saften. Om du ønsker en helt ren, klar og rosa saft bruker du kun saften som har kommet ut i løpet av dagene i kjøleskapet. Om du vil ha med mer fruktkjøtt (gir en litt gråere og mindre klar saft) kan du plukke ut sitron- og ingefærskivene og kjøre rabarbraen til mos i en blender eller med en stavmikser. Press så ut resterende saft gjennom et finmasket klede eller sil.

Hell saften over på rengjorte plastflasker og frys det du ikke drikker med det samme. Saften er god å drikke som den er (gjerne med isbiter), den kan tynnes ut med litt vann eller med kullsyreholdig vann, eller den kan brukes sammen med andre ingredienser for en drink.

//Julia


Cookies med karamell, sjokolade og pekannøtter!

Ostekake med rabarbra- og bringebær

0