En høsthelg i Bergen!

Forkjøla, men fornøyd turist, på toppen av Fløyen! Foto. Espen Døhlen - instagram: @norwayetc

Forkjøla, men fornøyd turist, på toppen av Fløyen! Foto. Espen Døhlen - instagram: @norwayetc

Du vet du har litt for mye på din tallerken når du faktisk ikke det har gått en over uke siden du var i Bergen og fortsatt ikke har fått skrevet noe om det. De siste ukene en har jeg balansert en herlig forkjølelse/bihulebetennelse som nå har sneket seg ned i lungene, med logodesign, webdesign, workshop-planlegning, bryllupsdesign og ikke minst testing av nye oppskrifter. Men tilbake til Bergen. Det ble nemlig ikke helt som jeg hadde trodd…

Design og debatt
I våres skrev jeg en artikkel som het ”Hvem skal kjempe for norske designere” som har skapt mye debatt i designmiljøet. Av den grunn ble jeg invitert til å debatter på scenen under Bergen Design Talk forrige helg. Dette var midt i Bergens design uke, og det var både interiørmesse i Grieg hallen og Raff Designuke med spennende vindusutstillinger.

Siden jeg først skulle til Bergen og jeg til tider er litt for effektiv for mitt eget beste, prøvde jeg å kombinere så mange ting som mulig denne helgen. I tillegg til å delta i debatten ble det derfor boksignering på Litteraturhuset og jeg fikk med meg Espen slik at vi kunne se og nyte Bergen by.

Bergen er virkelig en vakker by, særlig når sola skinner. Foto. Espen Døhlen - instagram: @norwayetc

Bergen er virkelig en vakker by, særlig når sola skinner. Foto. Espen Døhlen - instagram: @norwayetc

Den klassiske matkranglingen…
Når vi først landet tidlig på fredag morgen var alt supert – vi ble møtt av en by badet i sol (for en gangs skyld) og nydelige høstfarger. Etter å ha funnet frem til hotellet på Holbergsplass, satt fra oss bagasjen og dratt ut igjen merket vi fort at vi begge var sultene. Så gikk vi i den samme fella som vi så ofte gjør – begynner å diskutere hvor og hva vi skal spise når vi allerede er sultne og slitne. Det slår ikke feil, vi er mestre til å havne i den situasjonen, særlig når vi er i nye og ukjente byer og ikke vet hvor vi skal gå. Det ender alltid med krangling.

Espen ville som vanlig ha burger og øl, noe jeg kjenner jeg begynner å bli mektig lei av. Men etter mye frem og tilbake ble jeg motvillig med til Inside Rock Cafe. Da vi satte oss ned ved bordet ble jeg så skuffa at jeg faktisk begynte å gråte litt. Dette var en brun pub/bule, akkurat som jeg vet at Espen elsker og jeg hater. Og sannsynligheten for at de har mat jeg tåler på sånne steder er minimal. Vi stusset begge over at jeg tok sånn på vei for dette at jeg faktisk felte noen tårer – og det var vel sånn cirka da jeg skjønte at jeg hadde feber! Selvfølgelig, jeg gråter av alt når jeg har feber!

Fra da av gikk alt så mye bedre – to paracetter hjalp på feberen og Inside overrasket med maten. Jeg fikk servert en stor og saftig burger med glutenfritt brød og dressing uten hvitløk og løk. Til tross for et interiør som ikke er helt min smak, så var sørvisen svært god og de gjorde alt de kunne for å tilpasse og lage god mat som jeg kunne spise.  Mette, fornøyde og med litt mindre feber tok vi turen opp til Fløyen og så på vakre Bergen, høstfargene og nøt solen.

Fra Burger til Fine Dining
Jeg tror Espen tok hintet mitt om at jeg var rimelig lei burgere og veide opp med å bestille bord til oss hos ærverdige To kokker restaurant. Etter et par timer med avslapning på hotellrommet satte vi kursen mot Bryggen. Kort fortalt var dette en utrolig god matopplevelse i svært hyggelig omgivelser, som jeg vil fortelle dere mer om i et eget innlegg.

Mye inspirasjon, også til matbordet, på Interiør- og boligmessen i Grieghallen.

Mye inspirasjon, også til matbordet, på Interiør- og boligmessen i Grieghallen.

Italiensk kitch i Bergen sentrum
Resten av helgen gikk i ett – lørdag var det fult kjør på Bergen Design Talk. Jeg fikk sagt hva jeg mente fra scenen og det ble en god diskusjon om fremtiden for norsk design. Deretter var det boksignering på Litteraturhuset som var et utrolig hyggelig sted.
Siden formen min ikke var på topp, bihulene dundret og feberen verket ble det en kort dag for oss og vi avsluttet det hele med å spise pizza på et av de rareste stedene jeg har vært på lenge: Pasta Sentralen.

For et sted! Jeg har jo bodd i Milano og ”dessverre” må jeg si at dette stedet er ganske så autentisk med billig-restauranter fra Italia. Her er det store tegninger fra Italia tegnet på alle vegger og de er ikke spesielt fine. Det er rutete duker, men med plasttrekk over og sørvisen er ikke særlig god – akkurat som i Italia! Men de hadde glutenfri pizza som smakte veldig godt, og det var akkurat det jeg ville ha.

Venstre: Espen sparer til langt hår og skjegg for tiden og ser dermed litt ut som Jesus. Og pizza var "himmelsk god"... Høyre: Litteraturhuset i Bergen har stilt ut Magevennlig mat.

Venstre: Espen sparer til langt hår og skjegg for tiden og ser dermed litt ut som Jesus. Og pizza var "himmelsk god"... Høyre: Litteraturhuset i Bergen har stilt ut Magevennlig mat.

Har jeg lært noe?
Søndag var vi en tur på interiør- og boligmessen i Bergen, spiste glutenfri brownie og kaffe med laktosefri melk på Bergen kaffebrenneri før vi tok flyet hjem igjen.

Kort oppsummert har jeg nå lært meg at jeg er en matsnobb og at jeg ikke bør prøve å kombinere jobb, ferie, mann og matopplevelser på så kort tid, særlig ikke med en helse som ikke er på topp. Ikke misforstå meg – vi fikk en flott tur til vakre, vakre Bergen, men når jeg legger et opplegg for meg selv hvor jeg vil få med meg og klare så mange forskjellige ting på en gang kjenner jeg på kroppen med en gang at det blir for mye. Neste gang jeg drar tilbake til Bergen gleder jeg meg til bare å rusle i gatene og spise god og magevennlig mat, uten å stresse så mye med å oppleve alt på en gang. Forhåpentligvis vil solen skinne da også!

#visitbergen!

// Julia

Magevennlige Halloween-alternativer

Ukemeny, uke 44

0