Når kroppen tydelig sier i fra...

En møll på vindusruta tar livet helt med ro i sommer - det burde jeg også gjøre!

En møll på vindusruta tar livet helt med ro i sommer - det burde jeg også gjøre!

Har du lagt merke til at det har vært stille fra meg den siste tiden? Grunnen er enkel: jeg har gjort for mye og nå sier kroppen tydelig i fra.

Fra toppform…
Jeg er nå i siste trimester av graviditeten og så langt har det gått bra. Faktisk tror jeg ikke jeg kan si at jeg har vært i bedre form på lenge, om noen gang. Selvsagt har jeg de vanlige svangerskaps-plagene som vondt i ryggen, hovne bein på varme dager, emosjonelle utbrudd og ikke minst halsbrann som vekker meg flere ganger om natten, men alt i alt har helsa holdt seg stabil og fin. Jeg har hatt ok med energi den siste tiden og jeg har ellers vært frisk og raskt. Magen har holdt seg fin så lenge jeg har vært nøye med å kun spise ting jeg tåler. Noen ting reagerer jeg mindre på enn tidligere, mens andre ting som for eksempel laktose reagerer jeg enda sterkere på enn før.

….til legevakten
Og typisk meg: når helsen er fin har jeg en tendens til å kjøre på. I stedet for å tenke at ”nå burde jeg ta det med ro og nyte at jeg har det bra”, så legger jeg store planer, setter i gang store prosjekter og påtar meg mer jobb enn jeg burde. Og selvsagt vil jeg være med på det som skjer, særlig nå før vi skal bli foreldre: så derfor har jeg sagt ja til utdrikningslag, bursdager og familiebesøk. Alt dette har selvsagt resultert i at jeg har fått til mange hyggelige ting den siste tiden, noe som jeg er stolt av og svært glad for, – men også at kroppen min nå tydelig sier i fra om at det er på tide å gire ned, ta ferie og bruke energi på den lille i magen som vokser i stadig større fart.

Et sted jeg burde tilbrakt mer tid (med mine hovene føtter): hengekøya!

Et sted jeg burde tilbrakt mer tid (med mine hovene føtter): hengekøya!

Disse signalene startet ganske enkelt med at jeg ble kvalm og utmattet. Så, når jeg allikevel var  så dum å fortsette å pushe meg for langt, fikk jeg etter hvert ganske kraftige kynnerer når jeg ble sliten, og på toppen av det hele begynte magen å bli dårligere. Fredag fikk jeg klar beskjed fra jordmor om å roe ned, drikke vann og ta ferie, og lørdag fikk jeg mitt første migreneanfall noen sinne. Etter en liten tur på legevakten, mye søvn og 2 store flasker Farris, forsvant heldigvis både kvalmen, de dansende, hvite flekkene foran øynene og den dunderene hodepinen.     

Tid for ferie og avkobling!
Nå skal jeg ta meg selv og kroppen min på alvor og allerede onsdag morgen drar vi derfor på en spontan ferietur til Danmark. Vi har ikke planlagt mye, annet enn å dra innom svigers som har leid sommerhus. Ellers blir det litt hoteller, god mat, museer, is og ellers å ta livet med ro.

Jeg regner med at jeg legger ut litt oppdateringer underveis, om ikke annet på instagram. Jeg ønsker dere alle en god og avslappende sommer – og husk å ta signalene fra kroppen deres på alvor. 

//Julia

Mynte: planten med mye smak og beroligende effekt på magen?

Når internett blir et oppslagsverk i ”worst case scenario”

0