(Digitalt) Postkort fra Lanzarote (om helsa, maten, været og litt til...)

Jeg nyter kveldssolen på terrassen. Foto: Espen Døhlen

Jeg nyter kveldssolen på terrassen. Foto: Espen Døhlen

I skrivende stund er det tidlig morgen på Lanzarote. Solen har nettopp stått opp og terrassen vår ligger badet i dugg etter en kald natt. Om ikke lenge vil varmen fra solen nærme seg 30 grader og alle spor etter nattens kulde vil være borte. Det er 10 dager siden vi kom hit og så langt har ferien vært like varierende som været…

Total kollaps
Da vi kom inn døra på hotellet på Playa Blanca 1.juledag, etter 7 timer på reisefot, var jeg utslitt. Ikke bare etter reisen, men etter intens jobbing før jul og etter en høst med leddsmerter, antibiotika og bihulebetennelse. Da hjalp det ikke akkurat at det blåste hatter og høy når vi kom frem, faktisk så mye at det var for kaldt å ligge ved bassengkanten uten å fryse. Det var umulig å ikke bli skuffet, og kroppen min kollapset.

Så mens mamma og Espen gikk på oppdagelsesturer i området lå jeg rett ut på hotellrommet. I 2 dager bare sov jeg for å komme meg til hektene og den tredje dagen var jeg tilbake til meg selv.

Oppmykning
Da hadde også vinden løyet, solen tittet frem og gradstokken var godt over 20 grader. Deretter fulgte noen deilige dager ved bassengkanten, mens huden ble brunere og leddene min myknet opp. Den femte natten sov jeg som et barn, helt uten leddsmerter.

Siden da har dagene bare flydd av gåre og det har vært utrolig deilig å kjenne at jeg har fått tilbake overskuddet, kan bevege meg uten kroppslige smerter og ikke minst slappe helt av og bare kose meg. Vi har leid bil og scooter og kjørt rundt på øya, men stort sett har vi bare ligget rett ut på stranda eller ved bassenget med bøker og podcaster.

lavFODMAP i Spania?
Å spise lavFODMAP her har noen ganger bydd på problemer, men det har stort sett gått greit. Vi har både spist ute og laget mat på hotellet, og det finnes mange gode råvarer her nede med mye smak. Jeg vil fortelle mer om dette i et eget blogginnlegg senere, men kan allerede røpe at jeg har spiste flere gode måltider ute og har fått inspirasjon til å teste ut nye oppskrifter.

Nå er vi på våre siste dager her nede og jeg gleder meg faktisk også til å komme hjem. Jeg har mange spennende oppdrag innen både design og kulturjournalistikk i tiden som kommer – og dette er oppdrag jeg klør i fingrene etter å komme i gang med. Så selv om jeg uten tvil vil savne både sol, varme og late dager ved bassenget, så håper jeg at denne gode starten på året vil gi meg en real boost som varer lenge.

//Julia

Magevennlig mat i Spania!

Nytt år feires med oppslag i Det nye!

0