Nytt år feires med oppslag i Det nye!

Tusen takk til fotomodell Egil Nyhus og fotograf Astri Sjuls.

Tusen takk til fotomodell Egil Nyhus og fotograf Astri Sjuls.

Jeg er fortsatt på feire og nyter de siste dagene med sol og varme på Lanzarote. Derfor har jeg ikke fått sett dette oppslaget i Det Nye selv, men har fått min gode venninne Astri til å ta bilder for meg.

Som dere ser er det mer eller mindre samme oppslaget som var i ShapUp, men jeg håper og tror at dette vil nå ut til enda flere. Kanskje spesielt til alle som har slitt med magesmerter og mageplager i julen og som ønsker å gjøre noe med dette i det nye året?

I oppslaget i Det Nye finner dere oppskriften på Sashimi salat med koriander og sitrus fra boka lavFODMAP – Magevennlig mat. Dette en god og sunn rett som passer perfekt for de som vil spise lett og sunt på nyåret, eller for å servere når man har besøk.

I tillegg får du også oppskriften på bananvafler, bokhvetegrøt og kjølekspasgrøt fra boka. Grøtoppskriftene er raske å lage og gir en god start på dagen. Topp de gjerne med valgfrie frukter, rør inn litt syltetøy, nøtter eller kanel for ekstra smak. Bananvaflene er om mulig enda enklere. Faktisk trenger man egentlig bare 2 egg per banan for å lage de, men for å få de til å henge litt bedre sammen bruker jeg en spiseskje bokhvete og litt bakepulver i tillegg. Du kan også bytte ut bokhvetemelet med vanlig glutenfritt mel eller kokosmel.

Som alltid når jeg får omtaler i magasiner,  så håper jeg det vil kunne hjelpe til at enda flere som sliter med mageplager kan få øynene opp for lavFODMAP dietten og for å teste ut om dette kan være noe for deg. Mageplager eller ei – dette er gode oppskrifter som alle kan spise!

//Julia

(Digitalt) Postkort fra Lanzarote (om helsa, maten, været og litt til...)

Godt nytt år! Et lite tilbakeblikk på 2015...

0