Fra dritt til jubel!

For en respons! Det er under 18 timer siden jeg lanserte nettsiden og facebooksiden til Magevennlig mat og på den korte tiden har jeg fått over 500 følgere og langt flere har vært inne på nettsiden.

Hvorfor jubler jeg sånn over dette? Mage- og tarmsykdommer er ikke akkurat hva man kan kalle sexy. Det er rett og slett snakk om ganske flaue og pinlige plager, som inkluderer hyppige dobesøk, oppblåst mage, smerter og alt man generelt kvier seg for å fortelle om. Det blir ikke noe bedre av at man tillegg må være ekstremt sær i matveien og alltid være den som maser om hva maten er laget av på restauranter eller i selskaper.

Min magehistorie begynte ved frokostbordet da jeg var tre–fire år. Som de fleste andre barn på den tiden fikk jeg servert brødskiver og et glass melk. Det tok ikke lang tid før kroppen sa tydelig ifra. Som regel skjedde det på vei ut døra til barnehagen eller skolen, og det var bare å snu og løpe rett på do med mageknip og diaré.

De fleste har vel opplevd magesjau i ny og ne, men for meg ble dette en hverdagslig rutine. Det eneste mamma kunne gjøre, var å tørke tårene mine når jeg hadde fått tømt tarmen, og deretter kjøre meg avgårde til barnehagen eller skolen. Denne historien gjentok seg helt frem til jeg var 25 år og endelig fikk diagnosen Crohns sykdom (Morbus Crohns) og irritabel tarm.

Frem til da hadde jeg gått å "båret" på sykdommen helt siden jeg var liten, skammet meg over meg selv og kroppen min, og hadde prøvd mitt beste å skjule det for omverden. Som dere skjønner er det derfor lett å juble i dag. Ikke bare har jeg turt å hoppe i et bokprosjekt, men jeg deler også mine erfaringer og følelser rundt disse flaue tingene med dere, - og dere svarer med likes, positive mailer og mange, mange hyggelig kommentarer! Jeg er både stolt og rørt og det kjennes utrolig deilig å få  brukt noe så negativt som sykdom til noe så positivt som dette. 

Jeg håper dere vil fortsette å lese det jeg skriver og teste oppskriftene mine. Jeg håper også dere vil hjelpe meg å spre ordet om både nettsiden og boken som blir gitt ut i august – det blir en bok både for deg som har mageplager og for pårørende og venner som ønsker å lære mer.

Meld deg gjerne på nyhetsbrev (under) og følg på facebook og instagram (søk etter magevennligmat)!

Tusen takk så langt!

//Julia

 

Meld deg på nyhetsbrev her:

Havre og lavFODMAP

Mitt første innlegg!

0