Magevennlig mat + diettdagbok!

Etter å ha jobbet med boka Lav FODMAP - Magevennlig mat av og på i cirka åtte måneder føles det helt fantastisk å endelig ha sendt den til trykk. Og (uten å skryte for mye) det blir en skikkelig fin bok! Det er deilig å sende fra seg et produkt som jeg er stolt av, både faglig: med kapitler skrevet av meg selv, av kliniske ernærings fysiologer og leger ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, og grafisk: med utrolig flotte bilder og design.

Over ser dere omslaget – er det ikke blitt fint?

Dette er en kokebok for deg som har sensitiv mage, irritabel tarm eller matintoleranse. Det er også en bok for familie og venner til noen med mageplager, som ønsker å lære mer om tarmsykdommer og magevennlig mat. Boken har over 70 oppskrifter på mat til både hverdags og fest!

Diettdagbok
I tillegg til boka vil det følge med en praktisk diettdagbok. Ved å føre dagbok vil du tydeligere kunne se sammenhengen mellom hva du spiser og ulike symptomer du får. Du kan bruke dagboka om du vil dokumentere at du reagerer på enkeltmatvarer i ditt vanlige kosthold, når du tester ut en bestemt diett, for eksempel lavFODMAP-dietten, eller når du går på en diett der du eliminerer og gjenintroduserer matvarer og ønsker å dokumentere reaksjonene.

Dagboka vil også hjelpe deg med å se resultatene av dietten over tid. Du kan ta dagboka med til fastlegen som «bevis» på hva du reagerer på, og foreslå at legen henviser deg til videre utredning. Dagboksnotatene er ikke i seg selv bevis nok på at du har en allergi, sykdom eller intoleranse, men de vil kunne gjøre det enklere og tydeligere for en lege å forstå hva plagene dine består i. Diettdagboka er også nyttig å notere i når du er under behandling og følges opp av spesiallege og/eller klinisk ernæringsfysiolog.

Snart er boka her – bestill ditt eksemplar
Nå gleder jeg meg helt utrolig til å holde et eksemplar av Magevennlig Mat i hendene mine om kort tid. Deretter er jeg spent på hva dere vil synes om boka og diettdagboka – og gleder meg til å høre tilbakemeldingene deres.

Boka vil være i salg i bokhandlere over hele landet fra cirka 1.september, men husk at du kan forhåndsbestille ditt eksemplar nå. Da er du garantert å få den rett i posten og til redusert pris!  

Forhåndsbestill Lav FODMAP - Magevennlig mat hos Tanum her!

Nyt sommeren så lenge.

// Julia

Hva kan man gjøre på en søvnløs og smertefull natt ?

Ut på tur!

0