Hva kan man gjøre på en søvnløs og smertefull natt ?

Meg: desperat på søvn og gretten av vondter i kroppen.

Meg: desperat på søvn og gretten av vondter i kroppen.

Med jevne mellomrom går jeg på en smell. Jeg spiser noe jeg ikke tåler, uten helt å forstå hva. I går var en sånn dag. Jeg trodde jeg hadde vært flink både til frokost, lunsj og til middag, men utpå kvelden ble magen dårligere og dårligere. Det resulterte i en lang og slitsomt natt med magesmerter og leddsmerter, og jeg har stort sett bare ligget å vridd meg i senga. At det var akkurat så varmt at jeg ble svett under dyna, men akkurat så kaldt at det var for kjølig å ligge uten, hjalp ikke akkurat heller.

Distraksjon
Klokka halv seks om morgenen hadde jeg fått nok. En ting jeg har oppdaget når jeg har smerter i hele kroppen, er at jeg rett og slett må distrahere meg selv. Smertene forsvinner ikke da, men jeg klarer i alle fall å skifte fokuset vekk fra hvor jeg har vondt, og jeg slutter å irritere meg så mye over det. Noen ganger kan jeg bli liggende i senga med en god bok eller sette på en serie-episode eller film til jeg sovner igjen. Andre ganger, når det bare gjør vondt å ligge i senga, er det best å komme seg opp, gå en liten tur i huset, sysle med noe eller sette i gang med jobb-ting. Om du ikke allerede har prøvd en av de populære fargeleggingsbøkene, så anbefaler jeg at du kjøper en – å sette seg opp midt på natten eller grytidlig om morgenen med en kopp kamillete og rolig musikk for å fargelegge er faktisk ganske hyggelig, når man ikke får sove eller har vondt.

Å fargelegge små kryp kan være en ganske fin distraskjon. Jeg bruker boken Den hemmelige hage.

Å fargelegge små kryp kan være en ganske fin distraskjon. Jeg bruker boken Den hemmelige hage.

Vondt i magen = nytt oppskriftsregister
I dag stod jeg altså opp, listet meg ut av soverommet for ikke å vekke Espen og inn på kontoret. Der skrudde jeg på mac’en og satte i gang med å oppdatere oppskriftsregisteret. Jeg hadde allerede ligget en stund å grublet på denne nettsiden; at bildene på oppskrift-siden ladet litt treigt og at flere av oppskriftene ble gjemt bort i karusellene og ikke lenger var synlige. Resultatet ble at dere nå kan se alle oppskriftene som små bilder side om side, fortsatt kategorisert under frokost, lunsj, middager, tilbehør og kaker og desserter. Under hvert bilde finner dere oppskriftens navn og tags. Trykker du på bildet av eller navnet til en oppskrift kommer du selvsagt til oppskriften, men trykker du på en av tagene får du opp en side der du kan scrolle deg nedover å se alle oppskriftene med tilsvarende tag. Jeg håper det gjør at det blir enda enklere for dere å bla igjennom, la dere inspirere av og ikke minst bruke oppskriftene jeg har lagt ut.

I skrivende stund har jeg fortsatt vondt i både mage og muskler i kroppen, men nå kan jeg i det minste være fornøyd med meg selv fordi jeg har fått gjort noe som jeg trengte å gjøre – og for å ha distrahert meg selv vekk fra å fokusere på noe negativt til noe positivt for noen timer.

Ønsker alle en riktig god søndag!

//Julia

FODMAP-matvaretabell

Magevennlig mat + diettdagbok!

0