Oppskriften på en god dag!

Onsdag hadde jeg en klassisk dårlig dag. Jeg hadde sovet dårlig om natten, stressa litt på morgnen og var både trøtt og ikke helt i form. Men som jeg pleier å gjøre når jeg vil koble av litt, så satte jeg i gang med å bake.

Denne gangen ble det oppskriften på gulerotcupcakes som du finner på side 111 i boken min LavFODMAP – Magevennlig mat. Oppskriften er egentlig til normalt store cupcakes, men jeg ville teste om de også kunne fungere i mini-størrelse, slik at jeg kan lage disse som smaksprøver når jeg utover høsten skal ha boksigneringer og foredrag. Dessuten skulle jeg få en god venninne på besøk med hennes nyfødte baby, så hva passet vel bedre enn å feire både bok og baby med cupcakes?

Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke fra boka, fylt i mini-cupcakesformer og stekt på brett i 12 minutter (i stedet for 20 som ved normal størrelse). Deretter lot jeg de kjøle seg litt ned før jeg brukte sprøytepose med stjernetupp (jeg bruker Wilton 1m) for å lage en fin ”swirl” av kremosttopping. Oppskriften som er til 12 normale cupcakes ble til 34 i ministørrelse, akkurat perfekt store til å spises i 2 jafs.

Cupcakesene ble ekstremt saftige og smaker himmelsk. Det synes også min venninne Tine som mumlet både to, tre og fire mini-cupcakes, mens hun lagde mange positive lyder. Jeg er overbevist om at disse cupcakesene, særlig sammen med gode venner, er oppskriften på en bra dag, uansett hvor dårlig den i utgangspunktet er. Min dag ble i allefall mye bedre!

Oppskriften på gulerotcupcakes med ostekrem finner du på side 111 i boka LavFODMAP – Magevennlig mat!


// Julia

I dag skjer det!

Endelig er den her!

0