Brownies og startkabler

Jeg elsker planer, men noen ganger går det bare ikke som man vil. I juleferie, da jeg koste meg i varmen i syden, hadde jeg mange planer over hva jeg skulle gjøre når jeg kom hjem. Men tiden går så fort og med årsregnskap, oppdrag og en real forkjølelse på toppen har uka bare flydd av gåre. Jeg har ikke en gang rukket å lage et skikkelig blogginnlegg!

Snø, kulde og en bil som ikke vil starte
Denne uken har vært en klassisk uke der ting bare har vært litt ekstra krevende. Som for eksempel på fredag. Da jeg stod opp var jeg allerede sliten etter en urolig natt med feber, men bestemte meg for å handle, lage en deilig kake som jeg kunne ta bilde av og legg ut til dere, før kaken kunne bli med meg videre i middagsselskap på kvelden.

Sånn ble det ikke. Gradestokken viste nemlig -22 grader og bilen ville ikke starte. Den ville ikke en gang hoste litt, den var helt død. Så når jeg ikke kom noen vei var det bare å lete rundt i matboden. Hva kunne jeg egentlig ta med i middagsselskap som var både lavFODMAP, godt for alle og krevde minimalt med innsats fra meg?

Redningen: Brownies og startkabler
Da kom jeg over en pose brownie mix som er både glutenfri og laktosefri, som jeg har fått i smaksprøve for å vurdere å ta inn til shop.magevennligmat.no. Posen var stor, nok til en liten langpanne, og alt man trenger er å tilsette olje eller smør, og egg.  I stedet for å lage en stor langpanne delte jeg røren i to, og tilsatte en most banan og knuste peanøtter i den ene halvparten.

Bilen ble til slutt startet med startkabler og jeg fikk med meg to saftig og veldig gode brownievarianter til middagsselskapet  – og de gikk ned på høykant.

Lat søndag
Nå, to dager senere, ligger jeg rett ut på sofaen og planlegger å gjøre minimalt i dag, annet enn å bli frisk fra denne hersens forkjølelsen. Heldigvis har fortsatt et fat med deilig saftige brownies som har blitt enda bedre av å stå et par dager, og den nye boken ”Sunn tarm, klart hodet” fra Cappelen Damm som jeg kan kose meg med.

Jeg ønsker dere alle en god søndag!

// Julia

Hvilke varer ønsker du i nettbutikken?

2016 - Det magevennlige året!

0