Juleoppskrifter for Norsk cøliakiforening

Glutenfrie krumkaker. Foto: Espen Edin Døhlen

Glutenfrie krumkaker. Foto: Espen Edin Døhlen

Forrige uke kom jeg i skikkelig julestemning. På oppdrag for Norsk cøliakiforening skulle jeg nemlig lage en stor artikkel om julebakst-tradisjoner. Jeg fikk hjelp av flere bakeledere og medlemmer i NCF sin Facebook gruppe, som villig delte både sine historier om familietradisjoner og sine beste oppskrifter.

Resultatet ble at jeg stod på kjøkkenet og laget den ene godsaken etter den andre: glutenfrie krumkaker med multekrem, peppernøtter, appelsinkjeks, gule bomber og jule-Panna cotta.

Deretter tok Espen de flotte bildene av oppskriftene, som dere ser noen av her. Etter styling og fotografering inviterte vi over naboene på kaffe og julekaker. Det ble god (jule)stemming og kakene gikk ned på høykant. Heldigvis har jeg laget store porsjoner av alt, så nå er både kakebokser og fryseren fulle av glutenfrie og lavFODMAP julebakst. 

Oppskriftene får dere i neste utgave av GlutenFRI. GlutenFRI er et veldig flott medlemsblad som kommer ut fire ganger i året til alle medlemmer av Norsk cøliakiforening. Foreningen er ikke kun for de med cøliaki, men også for oss med ikke-cøliakisk glutenintolleranse, Dermatitis herpetiformis aka «hudens cøliaki», og hveteallergi.

I GlutenFRI omtales lavFODMAP dietten stadig mer, og medlemsbladet er virkelig en inspirasjon både når det kommer til oppskrifter, fakta og forskning. Bladet har også egne barne- og ungdomssider. Jeg er veldig glad for at jeg nå har skrevet min første sak for GlutenFRI, og håper dere vil like den! 

//Julia

The Well - not so well...

Før-julstilbud i nettbutikken!

0