Ukemeny, uke 50

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter

I denne ukemenyen vil du finne oppskrifter som har vært populære og mye besøkt det siste halvåret. Dessverre er det ikke noen nye middagsoppskrifter denne uken, rett og slett fordi jeg har fokusert på å gi dere julebakst-oppskrifter i stedet. Pepperkaker, vinterkaker og fudge, finner dere allerede under oppskrifter og flere kommer i dagene frem mot jul.  

Et juletips fra meg: Har du råd til det er det utrolig godt å investere i et fenalår eller en spekeskinke (lår). Kjøtt er lavFODMAP og spekemat smaker utrolig godt både som snacks, som middag med eggerører og grønnsaker eller som en del av et julebord.

Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia


Mandag
Frokost: Frokostmuffins i kopp

Lunsj: Brød, rundstykker (se oppskrift side 37/39 i boka), eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.  

Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift side 69 i boka).

Oppskriften på Raske fiskepakker finner du på side 69 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Oppskriften på Raske fiskepakker finner du på side 69 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen


Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka). For ekstra julesmak kan du blande inn biter av mandarin og nøtter. Veldig godt!

Lunsj: Brød, rundstykker (se oppskrift side 37/39 i boka), eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.  

Middag: Spekefat (for eksempel spekeskinke og fenalår), kokte eller rå grønnsaker og eggerøre. Server gjerne med elterfri osteloff og laktosefri rømme. Alternativt kan du også servere med flatbrød. Se etter Odins Potetbrød i butikken, dette er en glutenfri variant som er fremstilt uten hvete, gluten, egg, soya og melk. Odins potetbrød kan brukes både som flattbrød eller som lefse.


Onsdag
Frokost: Laktosefri yoghurt med bær og musli (se oppskrift side 47 i boka).

Lunsj: Rester fra middagen i går. Lag en deilig speke-sandwich med brød, sennep, ost, spekemat og salat. Har du eggerøre til overs kan du ta med dette ved siden av i en liten boks.

Middag: Kremet høstsuppe med bacon. Denne suppen er bare så god, og passe like godt om vinteren som om høsten.


Torsdag
Frokost: Bananvafler (se oppskrift side 55 i boka) med ost og spekeskinke.

Lunsj: Blåbær og banansmoothie (se oppskrift side 49 i boka). Bland gjerne inn litt fersk ingefær for ekstra smak og for å styrke immunforsvaret.

Middag: Pasta med pesto og kylling (se oppskrift side 95 i boka).


Espens lune potetsalat smaker like godt til grillmaten om sommeren som til julematen. Oppskriften finner du på side 127 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Espens lune potetsalat smaker like godt til grillmaten om sommeren som til julematen. Oppskriften finner du på side 127 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Fredag
Frokost: Frokostmuffins i kopp

Lunsj: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka). For ekstra julesmak kan du blande inn biter av mandarin og nøtter.

Middag: Røkt kjøttpølser*, med sellerirotstappe eller Espens lune potetsalat (se oppskrift side 127 i boka) og rødkålsalat med appelsin.

*Se etter FOR ALLE-produktene fra Finnsbråten. Disse er glutenfrie og laktosefri og flere av dem også uten løk og hvitløk. Den røkte kjøttpølsen er helt lavFODMAP.


Sitronlapper. Perfekte til frokost, lunsj eller dessert. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Sitronlapper. Perfekte til frokost, lunsj eller dessert. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Sitronlapper servert med laktosefri  gresk yoghurt, mandariner og nøtter på.

Middag: Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker. Følg oppskriften på ovnsbakte rotgrønnsaker og saus på side 77 og 142 i boka. Bytt ut kyllingen med viltkjøtt som du steker på 160 grader i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver. Server med tyttebærsyltetøy.

Dessert: Laktosefri vaniljeis med biscotti (oppskrift kommer).


Start dagen med å lage frokostpai med egg og bacon!  Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Start dagen med å lage frokostpai med egg og bacon!  Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai

Middag: Risengrynsgrøt laget på laktosefri melk. Server med smør, kanel og kanskje en mandel i grøten?  


Ha en fin uke!

// Julia

Har du lyst til å vinne en magevennlig gavepakke?

Overlevelsesguide til førjulsstria!

0