Jeg gir ut ny bok: Magevennlig bakst!

Omslaget på boken. Det gjenstår enda noen små tekst-detaljer, men sånn vil den altså se ut. Hva synes du? En fin oppfølger fra Magevennlig mat? 

Omslaget på boken. Det gjenstår enda noen små tekst-detaljer, men sånn vil den altså se ut. Hva synes du? En fin oppfølger fra Magevennlig mat? 

Dette er et innlegg jeg har hatt lyst til å skrive lenge – ja faktisk i nesten et helt år. Men nå er det på tide å avsløre hemmeligheten: I januar kommer jeg med min andre bok – lavFODMAP Magevennlig bakst!

Søt og salt bakst, kaker, kremer og sauser
Det begynte som en idé allerede da vi holdt på med den første boken, LavFODMAP – Magevennlig mat. Jeg synes det var utrolig gøy med bakeoppskriftene som var med i boken og ønsket å fordype meg enda mer i kunsten i å lage vellykket bakst som var både glutenfri, laktosefri og lavFODMAP. Og Espen klødde i fingrene etter å ta flere matbilder og jobbe mer med matstyling.

Da vi nevnte dette for vår redaktør på Cappelens julebord i desember i fjor, ble de fort gira og ga oss et ja. Vi avtalte et møte i midten av januar, men innen møte kom i havn hadde jeg rukket å bli gravid. Med morgenkvalme, veldig trøtthet og generelt hodet litt andre steder ble det fort klart at vi ikke ville rekke å lage ferdig boken til denne høsten, men vi bestemte oss heller for at vi ville gjøre en god og solid jobb, og lansere en bok  med både oppskrifter, bilder og design vi kunne være stolte av i januar 2017.

I salg i januar
I disse dager går boken lavFODMAP - Magevennlig bakst i trykken og i januar kan du kjøpe boka med 72 oppskrifter på salt bakst (bagels, ciabatta, kjeks, brød, knekkebrød osv.), søt bakst (cookies, doughnuts, terter, eclairs, for å nevne noen), kaker (blant annet bløtkake, kokoskake, marmorkake og sitronformkake), kremer og sauser.

Boka har blitt til i løpet av de samme månedene som jeg har vært gravid, og manus og bilder ble faktisk sendt til forlaget bare dager før Vetle kom til verden. Stor mage og gravidetsplager til tross har det vært veldig gøy å jobbe med denne boka – og jeg er så stolt av resultatet. Jeg gleder meg over endelig å kunne fortelle dere dette, og ikke minst til dere kan få se boka selv!

Boka har også blitt gjennomlest og anbefalt av Norsk Cøliakiforening – et kvalitetstegn og en flott støttespiller å ha med på laget!  

Forhåndsbestill!
Enn så lenge kan dere se noen bilder av boka her og dere kan snart forhåndsbestille den hos Tanum. Da vil du få den rett hjem i postkassa, rykende fersk fra trykkeriet i begynnelsen av januar. Link til forhåndsbestilling kommer hvert øyeblikk, så "stay tuned" for mer info! 

Flere bloggposter om arbeidet med boka og bilder fra ”behind the scenes” kommer på bloggen fremover. 

//Julia 

En forsmak på jul

Kyllingform

0