ECCO: Europas største konferanse om inflammatoriske tarmsykdommer

Sponset innlegg

I morgen tidlig setter jeg med på flyet til Amsterdam for å delta på ECCO-konferansen, Europas største konferanse om inflammatoriske tarmsykdommer. Jeg gleder meg til noen spennende dager med faglig oppdatering på den nyeste forskningen innen Crohns og Ulcerøs kolitt, og ikke minst til å slå av en prat med firmaet bak fecal-hjemmetestene!

Hva er ECCO?
ECCO er kort og godt en forkortelse for European Crohn´s and Colitis Organisation (Den europeiske organisasjonen for Crohns og Ulcerøs kolitt). ECCO ble grunnlagt i 2001 for å bedre omsorgen for pasienter med inflammatorisk tarmsykdom (IBD) i Europa, er nå det største forumet for spesialister innen IBD i verden. Det er en non-profit forening som startet som en organisasjon bestående av 14 medlemsland og har nå vokst til en forening som samarbeider med over 36 medlemsland i og utenfor Europas grenser.

ECCO’s formål er å forbedre behandling av pasienter med IBD gjennom internasjonale retningslinjer for praksis, utdanning, forskning og samarbeid på området IBD.

Hva skjer på koferansen?
ECCO-konferansen i år har “IBD innovations driving clinical decisions” som tema, og med det følger et program spekket av forskning på celleterapi, genetisktesting og nye medisiner for behandling av inflammatoriske tarmsykdommer som Crohns og Ulcerøs Kolitt.

Hva skal jeg gjøre der?
Først og fremst skal jeg ned dit for å være med på det som skjer og være en del av denne spennende møteplassen der forskere, leger og pasientforeninger møtes.  I morgen (onsdag) skal jeg være med på pressekonferansen der helt nye retningslinjer for pasienter med inflammatoriske tarmsykdommer vil bli presentert. Disse retningslinjene vil hjelpe pasientene til å forstå den nyeste klinisk forskning og gi dem verdifull informasjon om sykdommen sin. Hva dette vil si og hva de legger frem på pressekonferansen kommer jeg selvsagt til å holde dere oppdatert om her på bloggen!

Møte med produsent av hjemmetester
I tillegg skal jeg møte med det sveitsiske firmaet Bühlmann som utvikler hjemmetestene for Fecal-tester som nå er i sin andre testfase her i Norge. Jeg bruker Bühlmann sine tester og er hellig overbevist om at dette er første skrittet i veien mot at vi med IBD-sykdommer kan få bedre kontroll og bedre oppfølging i for hold til våre sykdommer og dens aktivitet. Les mer om hjemmetestene i dette blogginnlegget.

Jeg gleder meg derfor til å stille representantene fra Bühlmann noen spørsmål om fremdriften, resultatene så langt og når vi kan forvente å få hjemmetestene tilgjengelig for alle som trenger det. Har du spørsmål til Bühlmann? Legg i så fall igjen en kommentar her på bloggen, så kan jeg spørre for deg!

3 dager i Amsterdam
Helt konkret hva programmet mitt blir enda er jeg ikke helt sikker på, men gleder meg hvert fall til å slå av en prat med leger jeg kjenner og ikke kjenner, venner fra pasientorganisasjoner og ikke minst ”roll with the flow” og nyte Amsterdam!

Følg med for oppdateringer!

//Julia

Nye rettningslinjer for IBD-pasienter

Grunnstønad for fordyret kosthold – innvilget!

0