Reisebrev fra Amsterdam

Pressetur, sponset opphold

Tilbake fra Amsterdam og jeg har slettes ikke holdt løftet mitt om å følge opp med bloggposter og intervjuer. Grunnen: jeg ble rett og slett så sliten av reisen, alle inntrykkene fra messen og ikke alltid like magevennlig mat, at jeg måtte komme meg til hektene igjen. Men her kommer en liten oppdatering fra reisen og litt om mitt samarbeid med det sveitsiske selskapet Bühlmann.

Ett ufiltrert samarbeid!
Som jeg har fortalt om her på bloggen før har jeg vært med på å teste de nye hjemme-testene IBDoc. Disse er produsert av det sveitsiske selskapet Bühlmann. Hjemme-testene er laget for å teste Calprectetcin i avørfingen din dersom du har Crohns sykdom eller Ulcerøs Kolitt. IBDoc vil forhåpentligvis bli solgt både med og uten resept gjennom apoteket i nær fremtid.

Helt når og hvordan jeg kom i kontakt med Bühlmann direkte er jeg usikker på, men vi har iallfall holdt kontakten det siste året. De ønsket å høre mine ærlige meninger om deres produkt, og siden jeg både er designer og pasient passet dette bra. Jeg uttalt meg om brukervennligheten, effekten og nytteverdien – og samtidig påpeke ett par ting jeg synes de kan forbedre.

ECCO-konferansen
Forrige uke ble Europas største konferanse om gastrosykdommer holdt i Amsterdam og der skulle Bühlmann ha stand, side om side med alle de store gastro-medisinske legemiddelselskapene. Bühlmann inviterte meg med ned for å møtes ansikt til ansikt og for at jeg kunne spille inn en slags ”testemonial-video”.  Det ble et morsomt møte der jeg fikk sagt akkurat hva jeg tenkte og mente, uten at de la noen føringer på dette. Uttalelsene mine ble filmet og skal brukes både på deres hjemmesider,  jeg kan vise her på siden etter hvert og de skal kunne brukes internt til videreutvikling av produktet, samt opplæring til helsepersonell.

Presse med munnkurv?
Til selve ECCO-konferansen fikk jeg pressepass, men det er overaskende vanskelig å skulle rapportere derfra uten å bryte noen retningslinjer. Nettopp fordi dette er en messe beregnet på utdanning og opplysning for helsepersonell, er det ikke lov å rapportere om dette ut til det almene publikum. Det er på en måte veldig synd, samtidig som jeg mye av det som ble lagt frem var altfor teknisk for at jeg eller andre pasienter skal kunne forstå dette. Her handler det mye om forskingsfunn, operasjonemetoder og behandlingsmetoder som jeg tror vil være for "hard kost" å få presentert uten sammenheng på en blogg som min. Jeg var derfor kun tilstedte i messeområdet og på pressekonferansen, men gikk ikke på foredragene. Det var heller ikke lov å ta bilder inne på messeområdet, så derfor får der helle litt ”hummer og kanari” av bilder fra turen.

Norge sterkt representert
Dette var altså en ”jobb-tur” for meg, men samtidig fikk jeg med meg en god dose inspirasjon fra konferansen. Ikke bare møtte jeg flere ”likemenn” fra pasientorganisasjoner fra hele verden, ble oppdatert på de nye pasient guidelines, men jeg fikk også snakket med helsepersonell. Det var utrolig gøy å se at en så stor delegasjon av norske gastro-sykepleiere og leger var dere nede for å oppdatere seg på det nyeste innen både forskning og medisin.

Lunsj med Aslaug Eva Björnsdottir som sitter som representant for Norge i EFCCA.

Lunsj med Aslaug Eva Björnsdottir som sitter som representant for Norge i EFCCA.

I AMsterdam
Det ble ikke tid til så fryktelig mye annet mens jeg var der, men jeg fikk så vidt sett litt av byen og spist på et par av restaurantene.

Mitt inntrykk av Amsterdam er at det er veldig fokus på helse, sunnhet og konsepter. Med det mener jeg at spisestedene hadde veldig tydelige temaer på både interiør og mat, som for eksempel Beans & Bagels som sverte sunne salater, bagels (også glutenfrie) og kaffe. Et annet sted var Snckbr som bare hadde sunn snack-mat (lavKarbo), eller hamburgerstedet som kun serverte 3 typer hamburgere. Alle perfekt innredet og designet etter tema de serverte. Dessverre var kanskje konseptene ”kulere” enn maten var god, selv om de var flinke til å tilpasse til magevennlige og lavFODMAP.

Byen fremstår som utrolig vakker, med flotte hus og kanaler og er aboslutt et sted jeg vil tilbake til når jeg kan ta helt fri og oppleve byen!

//Julia

Kjære Andreas Viestad

Nye rettningslinjer for IBD-pasienter

0