Oppskriftsutfordringen: Drikke (uten alkohol)

Hjemmelaget blåbærsaft er rikt på antioksidanter og kan nytes både kaldt og varm! Se oppskriften her! 

Hjemmelaget blåbærsaft er rikt på antioksidanter og kan nytes både kaldt og varm! Se oppskriften her! 

Det er januar og starten på et nytt år! Jeg har fått det ærefulle oppdraget av å kickstarte en ny oppskriftsutfordring for oss matbloggere, og jeg håper det er mange som vil være med på å gjøre januar til en leskende, smaksrik og inspirerende måned med oppskrifter på alkoholfrie drikker!

Oppskriftsutfordringen er et morsomt initiativ fra Mia bak GreenBonanza som går på ut på at matbloggere utfordres til å lage oppskrifter rundt et gitt tema hver måned. Alle oppskriftene blir tagget med #oppskriftsutfordringen på instagram, slik at du som leser enkelt kan følge med på alle de inspirerende bidragene som kommer inn. Tidligere tema har vært beter, poteter, Cook for Syria og julekrydder – og nå er det altså min tur til å ta stafettpinnen videre!

Hvit måned
De fleste har kost seg godt med både mat og alkohol gjennom julen, og nå som januar har startet er det mange som ønsker å begynne året sunt. Da kan det være godt å gi kroppen litt ro og hvile gjennom en hvit periode, slik at den kan hente seg inn igjen og øke på med både energi og styrke. Tema for årets første oppskriftsutfordring er derfor: DRIKKE uten alkohol.

Å drikke alkoholfritt blir ofte sett på som litt rart, at man er sær eller rett og slett er en partypooper. Men i vårt samfunn er det mange grunner til å holde seg vekk fra alkohol: man skal kjøre bil, er gravid, ammer, er barn eller ungdom, har tidligere alkoholproblemer, trenger en hvit pause, eller som meg – rett og slett ikke vil utsette kroppen for det.

Friske og sunne smoothies eller søte og fruktige drinker? Bilder fra min første kokebok; LavFODMAP - Magevennlig Mat. 

Friske og sunne smoothies eller søte og fruktige drinker? Bilder fra min første kokebok; LavFODMAP - Magevennlig Mat

Uten alkohol takk!
Før jeg forsetter å fronte en hvit måned, må jeg nesten forte meg å si at jeg selv ikke drikker alkohol i det hele tatt, ja faktisk har jeg ikke gjort dette på snart 10 år. Grunnen er enkel: min kropp tåler det rett og slett ikke, og det er ikke verdt det for meg å bli syk over lang tid av et glass vin eller drink. Allikevel er det ingenting jeg setter pris på mer en god moctail når jeg er ute på byen, å nyte et glass hylleblomstsaft i sofaen, eller en oppkvikkende smoothie eller juice når jeg trenger litt ekstra energi.

Da Espen og jeg spiste på Maaemo for noen år siden bestilte vi alkoholfrie drikke-pakke, og det ble en skikkelig wow-opplevelse av hvor mye god drikke man kan få. Kaldpresset rabarbra, vellagret hylleblomst, kirsebærdrink, eplemost – hver drikk parret til hver rett. Mmmmm....

Denne boken fra 1986 har jeg funnet i familiens sommerhus og rappet med meg hjem. Den har blitt en av mine favoritt kokebøker, med mange inspirerende oppskrifter på alkoholfri drinker og flotte illustrasjoner. 

Denne boken fra 1986 har jeg funnet i familiens sommerhus og rappet med meg hjem. Den har blitt en av mine favoritt kokebøker, med mange inspirerende oppskrifter på alkoholfri drinker og flotte illustrasjoner. 

Bli med i #oppskriftsutfordringen
Jeg har valgt å kalle utforingen DRIKKE, og ikke drinker, uten alkohol, for at det skal kunne romme flere varianter av drikke. Her er det rom for  å lage alt fra sunne juice og friske smoothies til varme deilige drikker som kaffe, kakao og te eller fancy og fantasifulle moctails. Og dette med at det er uten alkohol er ikke ment å være så mye i fokus, poeng er deilige drikker som kan nytes til morgen, kveld eller midt på dagen om du vil.

Er du matblogger og ønsker å være med? Slik gjør du:
1.     Lag en oppskrift på en drikke uten alkohol som du poster på bloggen din.
2.     Post et bilde på instagram tagget med #oppskriftsutfordringen og @magevennligmat.

Jeg vil reposte en del oppskrifter på min Instagram-profil og det samme vil Matbloggsentralen gjøre. Mot slutten av måneden vil lage en samle-bloggpost om hvordan det har gått, med link til alle bidrag!  

Er du leser og har lyst til å følge med på #oppskriftsutfordringen?
Jeg kommer til å reposte flere av bidragene som kommer inn på min instagram-profil, og skrive en oppsummerende bloggpost med link til oppskriftene i slutten av måneden. Ellers kan du alltids følge med ved å søke på #oppskriftsutfordringen på instagram! Og selvsagt vil jeg også dele noen av mine egne gode drikke-oppskrifter her på bloggen i løpet av måneden!

Bli med da vel! 

//Julia

 

Endelig er den her!

Det beste året i mitt liv? En oppsummering av 2016!

0