En forfriskende eske, fra Leske!

Magevennligmat_leske_3_illu.jpg

Reklame for Leske.no

Dette er en betalt og sponset innlegg.
Meningene er allikevel 100% ærlige og mine.

Innimellom må jeg si at det å ha blogg, slettes ikke er så verst! Sånn for eksempel når man blir bedt om å plukke ut en kasse med deilige drikker fra Leske.no og de plutselig dukker opp på døra. I to helger nå (og noen varme kvelder innimellom) har jeg drukket meg gjennom den ene godsaken etter den andre.

Som jeg har sagt før, så drikker jeg ikke alkohol. Hvorfor? Fordi jeg kjenner at kroppen min bruker så mye krefter på å hente seg inn igjen. Jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke savnet et glass vin i ny og ne, men for meg handler det savnet først og fremst om at de alkoholfrie alternativene man vanligvis får servert ofte er kjedelige. Det er alltid de samme: brus, eplemost (som jeg absolutt ikke tåler) eller vann. Ikke akkurat noe man vil nippe forsiktig av fra et fint glass og nyte.

Magevennligmat_leske_2_illu.jpg

Men så oppdaget jeg Leske.no der de har utrolig mange gode alkoholfrie drikker – som de sender deg rett hjem i postkassa. Plutselig var det motsatt problem: her var utvalget av drikker så stort, at jeg rett og slett måtte sette meg ned og gå grundig igjennom ingrediensene. For selv alkoholfrie drikker kan nemlig være høyFODMAP (for eksempel når de inneholder eple) og gluten (som byggmalt eller humle).

Jeg har derfor fått velge ut 8 av drikker fra Leske.no som er trygge valg for oss som har en sensitiv mage. Det var kun en av dem jeg hadde smakt før. Så her får du mine ærlig meninger om og anbefalinger! 

Magevennligmat_leske_1_illu.jpg

Trykk på navnene for å komme rett til produktene og husk at om du bruker du rabattkoden: magevennlig når du handler hos leske.no får du 15% i avslag!

Belvoir Elderflower and Rose Pressé
Vi begynner rett på med min absolutte favoritt. Åh, som jeg elsker den milde, søte hylleblomstsmaken, i kombinasjon med roseblader. Server iskald eller med isbiter. Den er mild, god og uten kullsyre – og den skaper ikke noe annet en glede i magen. Denne kan jeg rett og slett ikke få nok av! Pris: 39 kr for 250 ml

Belvoir Cucumber and Mint
Denne var ikke blant mine favoritter for å være ærlig. Den har en søt og tydelig agurk smak, men ble litt for parfymert for min smak. Jeg tok et par slurker og satte den pent fra meg, men en kompis vi hadde på besøk syntes den var veldig god og drakk den gladelig opp for meg. Så her er det rett og slett smak og behag! Ellers kan jeg si at denne er mild, rund og uten kullsyre.
Pris: 39 kr for 250 ml

Kineta Matcha med siciliansk sitron
Denne har jeg drukket flere ganger. Ikke bare smaker den godt, men med matcha i (som er laget av de beste grønne tebladene malt til et konsentrert pulver) får man også tilskudd på antioksidanter og aminorsyrer. Les mer om min anmeldelse av Kineta Matcha med siciliansk sitron her. Pris: 45 (nå på salg til 35) kr for 250 ml

Luscombe Damascene Rose Bubbly 320 ml
Jeg ante ikke hva Damascene var da jeg bestilte denne, men det viser seg å være en type rosenblader. Denne drinken er mild og god, men samtidig litt syrlig siden den også har sitronsaft og muskature. Jeg tror denne vil passe ypperlig som drikke til sjømat, og jeg må ærlig innrømme at jeg savner et glass hvitvin til på varme sommerkvelder når vi spiser ferske reker på nybakt glutenfritt brød! Nå har jeg endelig funnet et alternativ.
Pris: 39 (nå på salg til 29) kr for 320 ml

Luscombe Raspberry Crush
Vi har 30 meter bringebærhekk i hagen og kan plukke så mye bringebær om sommeren at vi har nok i fryseren til å bruke både i bakst og på yoghurten hele året igjennom. Allikevel blir jeg aldri lei smaken av bringebær – og i denne drikken er det en mild, søt og god saft av bringebær med kullsyre i. Putt et par frosne bringebær i, server i champagneglass og ha et peppermynte eller basilikumblader i – og voila! Du har den perfekte velkomstdrink!
Pris: 39 kr for 320 ml

Luscombe Cranberry Crush
En god og fargerik drikk med kullsyre.  Den kan fint drikkes som den er, med isbiter eller du kan bruke den som basis for å lage deg drinker. For eksempel ved å bland litt ferskpresset sitron- og appelsinsaft i, eller bare skiver av frukt. Den er litt syrlig, ikke så søt, men samtidig frisk og god. Kan også blandes med Luscombe Rasberry Crush for en herlig kombinasjon av tranebær og bringebær. Pris: 39 kr for 320 ml

Luscombe Passionat Ginger Beer
Min favoritt nummer 2! Jeg liker ingefærøl, men begynner faktisk også å bli litt små lei av det. De siste årene er det nemlig ingefærøl blitt et veldig trendy alkoholfritt alternativ, som man finner mange steder. Så jeg har drukket ganske så mye ingefærøl de siste årene. Men denne var det en liten vri på: den har en krydret smak av pasjonsfrukt og sitron, samtidig som ingefæren fortsatt gir et godt og sterkt smaksspark. Drikkes iskald, rett fra flaska!
Pris: 39 kr for 320 ml

Luscombe Sicilian lemonade
Jeg elsker limonader, men som vanlig når jeg får dette servert blir jeg litt engstelig for at det skal være altfor surt for magen min. Men denne varianten er midl, rund og ikke sur annet enn på den gode, friske måten. Serveres gjerne i et storrødvinsglass med isbiter.
Pris: 89 kr for 740 ml

---

Jeg håper dette kan forfriske sommeren for mange, jeg gleder meg i alle fall til å parre flere av disse gode drikkene med både grillmat, skalldyr og kaker!

//Julia
PS. Husk at om du bruker du rabattkoden: magevennlig når du handler hos leske.no får du 15% i avslag.

Magevennligmat_leske_4_illu.jpg

Et saftig samarbeid med Soma!

Kaker for alle!

0