Oppskriftsutfordringen  - en veldig forsinket oppsummering

Husker du at jeg i begynnelsen av januar startet oppskriftsutfordringen for matbloggere? Jeg fikk æren av å velge tema, og valgte alkoholfrie drikker og drinker. For de av dere som fulgt med på Instagram så kunne dere se alle de gode oppskriftene som ble tagget med #oppskriftsutfordringen – og for alle dere andre: her kommer en veldig forsinket oppsummering!

Beklager!
I begynnelsen av januar var jeg full av pågangsmot, men dessverre tok jeg meg vann over hodet med alt jeg hadde av jobb som skulle gjøres før jeg skulle tilbake i mamma-perm, med boklansering, et kjøkken som begynte å svikte, navnefest og med både omgangssyke og bihulebetennelse. Kort sagt så kokte januar bort i en stor stressboble og jeg fikk aldri fulgt opp oppskriftsutfordringen som jeg satte i gang. Det beklager jeg på det sterkeste til både lesere og bloggere og ikke minst til flinke Mia fra GreenBonanza som hadde gitt meg stafettpinnen for januar. 

Mange flotte bidrag!
Men det fine med oppskriftsutfordringen er at den jo rusler og går av seg selv, og til tross for at jeg ikke fikk delt like mange oppskrifter som jeg ønsker så kom det inn veldig mange gode bidrag. Tema var som sagt alkoholfri drikker og drinker. Siden det er mange forskjellige matbloggere der ute var det ikke krav om at de skulle være lavFODMAP. Jeg skriver derfor dette i parentes bak oppskriftene, slik at mine faste lesere som er på jakt etter gode magvennlige og lavFODMAP drikker og drinker kan få litt ekstra inspirasjon.

Alkoholfrie drikker og drinker: 

Ingefærsirup og ingefærbrus fra Mias Mat. Personlig elsker jeg ingfærbrus, servert med isbiter og lime – så denne skal uten tvil prøves. (Magevennlig og lavFODMAP)

Foto: Kvardagsmat

Foto: Kvardagsmat

Virgin Mojito fra Kvardagsmat.  Anita bak bloggen Kvardagsmat har fått hjelp av en venninne som har jobbet i bar i Kuala Lumpur og Bangkok for å få oppskriften helt perfekt. Da vet jeg hva jeg skal bruke all mynten i hagen til i sommer! (LavFODMAP)

Foto: Et kjøkken i Istanbul

Foto: Et kjøkken i Istanbul

Aryan (tyrkisk dirkkeyoghurt) fra Et kjøkken i Istanbul. Det fine med oppskriftsutfordringen er at man får opp øynene for nye bloggen – som deler oppskrifter og historier fra et liv i Istanbul. Oppskriften på Aryan er ikke lavFODMAP da den er laget på vanlig yoghurt, men jeg vil tro det går fint å lage med laktosefri yoghurt også.

Det glade kjøkken servere Ingefærte med honning, sitron og chili. En varm drikk som passer om du ikke er heltform, eller om du bare ønsker en liten boost. (lavFODMAP)

Foto: My Nordic Kitchen

Foto: My Nordic Kitchen

My Nordic Kitchen har laget en grønn vinter smoothie med avokado! Ikke bare er den vakker og se på, men jeg er sikker på at denne smoothien gir deg en god og vitaminrik start på dagen (ikke lavFODMAP pga dadlene, men prøv gjerne med litt lønnesirup i stedet)

Hege fra Godt og Sunt har bidratt med to oppskrifter: Urteblanding til en detox fordøyelsesfremmende te (LavFODMAP) og Velgjørende Superdrikk, -detox, -energi, -anti ageing, -fettreduserend.

Foto: Kokebloggen

Foto: Kokebloggen

Kokebloggen gir deg oppskriften på sourmixer som kan hodes seg inntil seks måneder i kjøleskap og brukes til å lage moctails av. Kokebloggen gir deg oppskriften på både Sourmix (lavFODMAP) og Eple og ingefær sour (høyFODMAP).

Enestående mat har laget en deilig Caffè mocha med appelsin, som passer perfekt å kose seg med nå som vinteren fortsatt river i med kulde. Bytt ut vanlig melk med laktosefri – så er den også lavFODMAP. 

Foto: GreenBonanza

Foto: GreenBonanza

Og til slutt, prikken over i’en eller rosinen i pølsa fra selveste GreenBonanza som er ”moren” til oppskriftsutfordringen. Hun har laget Lemonade med sitrus og urter. Denne lemonaden ser så god ut at jeg kommer til å lage den tiltross for at den inneholder grapefrukt som er høyFODMAP. Noen ganger er det verdt å kose seg, mot at man kan få litt vondt i magen.

Oppsummering og takk!
Dette var altså en oppsummering av alle bidragene som kom inn på Matbloggsentralen sin lukkede facebook-gruppe, men enda flere bidrag (både fra denne og andre månder oppskriftsutfordringer) ser du om du søker opp taggen #oppskriftsutfordringen på instagram.

Tusen takk til alle som bidro, og beklager igjen at jeg ikke fikk fulgt opp like bra som jeg lovet!

//Julia

GLUTENFRI, LUFTIGE, LETTE OG SPRØ VAFLER

Oppskrift-eksperimentet

0