Kaker for alle!

Mai er uten tvil den store kakemåneden, med både dugnader, helligdager, konfirmasjoner, bryllup og ikke minst 17.mai.

Jeg er en stor forkjemper for at alle i et selskap skal kunne spise den samme kaken. All honnør til de som baker en egen liten kake til "allergikeren" som kommer på besøk, eller de som varmer opp noen glutenfrie kanelsnurrer de har kjøpt til han elelr hun som ikke tåler mel. Men til tross for gode intensjoner så er det alltid litt trist å ikke kunne spise den samme festkaken som alle andre i selskapet. Det føles rett og slett som om man ikke tar like stor del av feiringen når man ser den flotte bløtkaken bli kuttet og alle andre forsyne seg.  For mat er ikke bare mat, det er også et sosialt rituale.  

Jeg startet denne uken med å lage pavlova for to hyggelig damer som kom for å gjøre et intervju med meg for ukebladet Hjemmet. Kaken var et perfekt utgangspunkt for å snakke om hvor lett det faktisk er å lage mat som alle kan glede seg over sammen. Og med sine vakre frukt-farger imponerte den både på utseende og smak. Jeg håper bare ikke den "out-shined-me" på bildene de tok! 

Å bake allergivennlig er ikke vanskelig. Det er ikke det! Så om du kvier deg er det bare å slutte med en gang. Pavlova er et utmerket eksempel på en kake som de aller fleste tåler, som er superlett å lage og som smaker himmelsk. Her får du min oppskrift på en pavlova bestående av en søt marengsbunn, et lag med frisk og syrlig pasjonsfruktcurd, et silkemykt lag med mascarponekrem og til slutt friske lavFODMAP bær. 

PS: under Oppskrifter og Desserter finner dere mange gode forslag på kaker og desserter dere trygt kan server i selskaper!

//Julia 

En forfriskende eske, fra Leske!

Noe skal jo de jævlene dø av!

0