Tacofredag! Hvordan unngå ballongmage?

Magevennligmat_tacofredag.png

Reklamer - inneholder link til produkter (min egen bok)

Yes, det er fredag! Det har vært en hektisk, men bra uke. Jeg har gjort designet på det nye gratismagasinet PLNTY som kommer ut på onsdag, der du kan lese spennende saker om norsk design, kunst og kultur. Bladet ble sendt til trykk i dag, så nå kan jeg endelig senke skuldrene og gjøre meg klar for TACOFREDAG!

Når det kommer til taco og oss med sensitive mager er det godt å ha sitt eget hjemmelagde tacokrydder. For meg er det å spise vanlig taco nemlig en tydelig test på at jeg har en irritabel tarm: Vanligvis  bruker vi mitt hjemmelagde tacokrydder, men da vi forrige fredag til min store skrekk oppdaget at krukken med krydderblandingen min var tom endte det med at jeg spiste vanlig vanlig tacokjøtt. Resultatet: Ballongmage!

Noen ballongmager er ok, de er liksom et lite tegn på at man har fått i seg noe man ikke tåler, en liten bulk som er litt ubehagelig. Men taco-ballongen? Den er i klasse for seg selv! Magen står ut på høyspenn og blir så vond og ubehagelig at det er vanskelig å sove om natten. Heldigvis har den som regel roet seg ned til morgnen kommer igjen, men da er jeg som regel i minus på søvn.

Av den enkle grunn at jeg ikke ønsker dere andre en tilsvarende vond mage i kveld deler jeg min oppskrift på taco-krydder hentet fra min første bok, lavFODMAP - Magevennlig mat. Der finner du også oppskriften min hjemmelagde salsa, tortillalefser og fisketaco!

Et annet taco-tips er å bruke pulled pork i stedet for tacokjøtt. Pulled pork er utrolig godt, men kan inneholde litt krydder som er høyFODMAP. Men passer du på at resten av tilbehøret er lavFODMAP - og ikke spiser alt kjøttet alene - så bør det gå bra for de fleste, for husk at litt FODMAP er greit. For å være ekstra sunne så dropper vi helt taco-skjell eller lomper, og bruker bare salatblader - utrolig godt og det er også det aller beste for min mage.
 

Har du en egen vri på tacoen? Legg gjerne igjen en kommentar! 


Magevennlig-mat_-tacokrydder.png

Tacokrydder

Ingredienser: 
1 ss chillipulver
1/4 ts chiliflak
1/4 ts tørket organo
1/2 ts paprikapulver
1 1/2 ts spisskumen*
1/2 ts tørket ramsløk
1 ts salt
1 ts pepper

*spisskummen er et krydder noen er allergiske mot, men som er vanlig å bruke i taco. Test om du tåler det og lag eventuelt krydderblandingen uten.

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt sammen. Om du ikke får tak i spisskummen i pulverform, kan du bruke en morter til å kunse det. Denne oppskriften er nok til 500 gram kjøttdeig, men du kan gjerne doble, eller firedoble oppskriften og lagre på lufttett glass til senere bruk.

Stek kjøttdeigen til den er nesten ferdig i en stekepanne. Tilsett krydderblandingen og 1/2 kopp vann. La kjøttdeigen og krydderblandingen putre i 5-10 minutter slik at kjøttdeigen trekker til seg smak.


Ønsker dere alle en riktig god helg! Neste uke skal jeg prøve å få blogget litt mer: da skal jeg nemlig ta kapselskopi - det må jeg jo dokumentere for dere! 

//Julia

Skulle på kapselskopi, havnet på legevakta...

Det beste glutenfrie brødet noen sinne?

0