Det beste glutenfrie brødet noen sinne?

Reklame. Dette innlegget inneholder omtale av sponsede produkter.
Meningene er allikevel 100% ærlige og mine.

Denne oppskriften ble til ved en tilfeldighet: Toro hadde sendt meg to poser av sin ferdigmiks til glutenfritt havrebrød. Først laget jeg det nøyaktig som på posen, og resultatet: kjedelig! Brødet smakte rett og slett ikke noen ting og det ble fort tørt og smuldrete.

Andre gangen jeg skulle bake med havrebrød-miksen, tenkte jeg at jeg skulle tilsette ting som gjør det saftigere, mer smakfullt og godt! Så jeg så hva vi hadde i kjøleskapet, skuffer og skap, og tilsatte laktosefri yoghurt, litt sukker, solsikkekjerner, chia-frø og ikke minst kremost! Jeg brukte snøfrisk (det var det vi hadde i kjøleskapet) som gir en veldig god smak, men denne inneholder laktose. For meg fungerer dette fint i små mengder som i dette brødet. Du kan også bruke laktosefrie varianter som Philladelphia eller kremost. 

Så skjedde det som ikke skal skje når man baker: jeg glemte brødet da det hevet! Med andre ord hevet det i nesten 3 timer (altså 2,5 timer mer enn hva de sier på pakken) før jeg kom på at jeg holdt på å lage brød. Heldigvis var det ingen krise denne gangen, tvert i mot var det hevet til et stort, deilig og luftig brød - men deigen var fortsatt veldig løs og fuktig. Jeg puttet brødet i ovnen og stekte og stekte og stekte, - det virket som om det aldri skulle blir ferdig. Men da det endelig var gjennomstekt hadde det en saftig kjerne, og en sprø og digg skorpe. Det var så godt at det forsvant på et par dager.

magevennligmat-havrebrød2.png

Jeg kunne jo ikke la være å gjenta suksessen med et så godt brød, så tredje gang gikk jeg i butikken og kjøpte enda en pose Toro glutenfritt havrebrød. Jeg tilsatte de samme godsakene, reduserte mengdene av ditt og økte mengden av datt. Jeg lot det heve i 1 time og økte steketemperaturen litt - og vips: her har du oppskriften på det beste glutenfrie brødet jeg noensinne har bakt!

Mitt brød har nå ligget pakket inn i plast 3 dager i kjøleskapet og det er fortsatt saftig. Men det fungerer selvsagt også bra å fryse ned.

Oppskriften finner du HER! 

//Julia

magevennligmat-havrebrød3.png

Tacofredag! Hvordan unngå ballongmage?

Kunne en robot hjulpet meg? Og kan den hjelpe et sykt barn i dag?

0