Kan glutenfrie 1-2-3 brødmikser bli like gode som kjøpebrød eller hjemmebakt?

Magevennligmat_grovbrød_test2.jpg

Jeg har testet den nye glutenfrie brødmiksen ”Grovbrød med havre” fra Møllerens. Her får du min dom!

Jeg har alltid sverget til å lage mat fra bunnen av, iallfall når det kommer til allergivennlig mat. Det er den eneste måten jeg føler at jeg får full kontroll over alle ingrediensene. Men som en sliten og syk mor til en aktiv ett åring, må jeg ærlig innrømme at jeg i det siste har tatt mange snarveier. Jeg har kjøpt ferdig laget glutenfritt brød, og til og med frossen middag innimellom!
Latskapen lenge leve.

Men jeg er lei av å spise ”luft” som de glutenfrie brødene ofte føles som, så da jeg så 1-2-3 melmiksen til Møllerens i allergihyllene i butikken, tenkte jeg at dette var en enkel måte å bake på. Og det er det: du heller ganske enkelt brødmiksen i en kjøkkenmaskin, tilsetter lunket vann og gjær. Elt i 5 minutter, ha over i brødform og la det heve 30 min før det stekes.

For godt til å være sant? Ja. Brødet hevet ok, ikke veldig bra med sånn passe. Det ble dobbelt så stort som den kompakte deigen, men da brødet ble stekt falt det sammen igjen. Det ble steinhardt på utsiden og det ferdig resulatet var hardt og tungt som en murstein.

Magevennligmat_grovbrød_test.jpg

Heldigvis var brødet saftig, mykt og godt på innsiden. Det var veldig salt etter min smak, og litt fattig på krydder og sødme. Akkurat det kan man jo enkelt gjøre noe med, ved å tilsette en skje lønnesirup, krydder eller for eksempel gulerøtter.

Min dom: som brød i seg selv, uten at du gjør noen endringer, er dette for kjedelig til at det er verdt strevet. Det tar ca. 10 min å blande deigen, 30 min heving og totalt 50 min steketid. Det er rett og slett for mye arbeid og tid til så kjedelig resultat. Min dom er derfor at om du er skikkelig lat så er det bedre å kjøpe ferdiglaget glutenfritt brød. Og om du har overskudd og liker å bake så er det helt klart bedre å lage brød fra bunnen av, og det er nesten like enkelt. Du finner mange gode brødoppskrifter på glutenfrittbrød her på bloggen eller i bøkene mine.

Om ikke annet ga Møllernes meg lyst til å bake fra bunnen av igjen! 
:) 

//Julia

Bli med på kurs i magevennlig julebakst og mingle-treff!

Magevennlig juleverksted hos Spetakkel!

0