Test av glutenfrie produkter fra Morgenlevering

Magevennligmat-morgenlevering-1.jpg

SPONSET INNLEGG

Dette innlegget er sponset med produkter fra Morgenlevering.no
Meningene er allikevel 100% ærlige og mine.

En av ulempene ved å bo på landet er at jeg ikke har noen baker, og aller minst glutenfri baker, i nærheten. Derfor har jeg flere ganger bestilt bakevarer fra Morgenlevering på nett, som da ligger klar i postkassen min morgenen etter.

Nå har Morgenlevering blitt enda bedre på glutenfrie produkter og jeg har testet noen av nyhetene og noen av de «gode gamle». Morgenlevering har sponset dette innlegget med produkter, men meningene er 100% mine egne – noe dere tydelig vil se på noen av omtalene.

For dere som ikke orker å bake brød og rundstykker fra bunnen av til 17.mai-frokosten/lunsjen eller får en allergiker på besøk, er Morgenlevering et perfekt alternativ. De har mye å velge mellom og flere av produktene er både glutenfrie, lavFODMAP, uten melk og egg! Etter å ha spist meg gjennom flere typer rundstykker, baguetter, brød og muffins har jeg fått noen klare favoritter og noen jeg ikke kommer til å bestille igjen.

Ps. Husk at Morgenlevering ikke levere på 17.mai så om du skal bestille til den store dagen må du bestille levering til den 16.mai.

Her får dere min personlige vurdering av produktene jeg har testet:

Magevennligmat-morgenlevering-frokostbrød.jpg

Produkt: Glutenfri Frokostbrød lyse
Produsent: Gjelstadveien Conditori as
Pakke/Pris: 2 rundstykker kr. 59,90
Terningkast: 5

Da jeg var liten var jeg av og på glutenfri-diett, vi skjønte aldri helt hva det var som feilet meg. I perioder spiste jeg altså vanlig hvete produkter og blant mine favoritter var de lyse, luftige frokostrundstykkene man kunne kjøpe i løsvekt i butikken, med sorte valmuefrø på toppen. Jeg tror ikke jeg har spist det siden jeg var 9-10 år, men til min barnlige glede fant jeg de i glutenfri variant hos Morgenlevering.

Disse rundstykkene er saftige, myke og smaker lite. De er nok langt i fra sunne eller rike på fiber, men innimellom ønsker man seg jo bare noe «loffette» og lett. Disse rundstykkene vil jeg absolutt anbefale til en bedre frokost som for eksempel 17.mai frokosten – nettopp fordi de er allsidige og passer til det alle meste. De er også blant de saftigste glutenfrie ferdig-rundstykkene jeg har smakt. I tillegg tenker jeg at de er helt perfekt å bruke til reker og skalldyr, siden de smaker som saftig loff.

Frokostbrødene er lavFODMAP og er laget på glutenfri surdeig og rismel. Frokostrundstykkene er også helt fri for både egg og melk – anbefales til alle som får en allergiker på besøk!
Les mer om produktet og ingrediensene her.

Magevennligmat-morgenlevering-ostebrød.jpg

Produkt: Glutenfri ostebaguetter
Produsent: Gjelstadveien Conditori as
Pakke/Pris: 2 medium baguetter kr. 62,-
Terningskast: 3

Som Frokostbrødene er Ostebaguettene også svært lyst brød/loff, med ost rundt. Det smaker godt og ostesmaken kommer tydelig frem, men dessverre er brødet noe tørt. Når jeg forsøker å smøre smør på, klumper det seg og brødbiter setter seg fast til smøret. I stedet for smør på brødet blir jeg stående med en smørklump med brød på kniven.

Jeg vil anbefale ostebaguettene som tilbehør til annen mat, der man ikke behøver smør på dem, men for eksempel kan dyppes i supper etc. Ostesmaken er tydelig og brødet mykt.

Ostebaguettene er laget på glutenfri surdeig og rismel og inneholder ikke egg. Osten på utsiden inneholder selvsagt melk, men produktet er fortsatt lavFODMAP. Les mer om produktet og ingrediensene her.

Magevennligmat-morgenlevering-linfrorundstykker.jpg

Produkt: Klassiske Linrundstykker
Produsent: Linbakst bakeri
Pakke/Pris: 5 små rundstykker kr. 89,90
Terningkast: 1

På pakken lover disse rundstykkene gull og grønne skoger om at disse rundstykkene er høye på omega-3, fiberrike, lavkarbo, en protein kilde, innholder ingen korn og er glutenfritt. I tillegg holder de seg hele 12 dager i kjøleskapet! Men dessverre for min del så hjelper det lite når de smaker så vondt at de er uspiselige. Etter å ha testet flere ganger, både kaldt og oppvarmet, kom jeg frem til at det ikke er linfrø-smaken som plager meg (den pleier jeg å like), men derimot krydderblandingen av korianderfrø, fenikkelfrø og spisskummen de har blandet inn. For meg blir det rett og slett for «funky» i et rundstykke.

Ellers er konsistensen på rundstykkene saftig og fin. De har godt med frø både i og utenpå rundstykkene. Rundstykkene er ganske små, men kommer i pakke med 5 stykk. De er allikevel de dyreste i denne testen. Linrundstykkene er glutenfrie og lavFODMAP. Inneholder sesamfrø og egg. Les mer om produktet og ingrediensene her.

Magevennligmat-morgenlevering-surdeigsbrød.jpg

Produkt: Glutenfritt surdeigsbrød
Produsent: Brødbakerne
Pakke/Pris: 1 lite brød kr. 72,-
Terningkast: 6

Jeg har vært mye i Danmark og har også bodd der ett år mens jeg studerte. Er det en ting jeg virkelig liker av dansk mat, så er det smørrebrød der man stabler et tårn av deilig fyll på toppen av et skikkelig grovt rugbrød. Men rug er dessverre både høyFODMAP og inneholder gluten.  

Derfor ble jeg jublene glad for å smake dette glutenfrie surdeigsbrødet. Selv om det er bakt på rismel er smaken forbløffende likt dansk rugbrød. Det er mørkt, saftig og smaker utrolig godt med både gulrot, solsikkekjerne, gresskarkjerner og linfrø i.

Brødet er lavFODMAP og er laget helt uten egg og melk – som jo er et stort pluss. Dette brødet kan jeg trygt anbefal deg som ønsker et smaksrikt brød til frokosten eller lunsj. Får du gjester på besøk med flere allergier er dette også et brød de aller fleste vil tåle.

Les mer om produktet og ingrediensene her.

Magevennligmat-morgenlevering-muffins.jpg

Produkt: Glutenfritt muffins med bringebær
Produsent: Brødbakerne
Pakke/Pris: 2 store muffins kr.  64,-
Terningkast: 5

Det er ikke første gangen jeg bestiller disse rundstykkene fra Morgenlevering – og det blir heller ikke siste. Planen nå var jo egentlig bare å teste brød og rundstykker, men disse muffinsene er så gode at jeg ikke klarer å la være å putte de i handlekurven.

Muffinsen er store, søte og saftige og har en kjerne av friske bringebær i midten. De metter godt og en muffins er et eget lite måltid til en god kopp kaffe.

De inneholder dessverre melk og blir dermed ikke helt lavFODMAP for de som er i den strengeste fasen. For andre er det nok ikke nok melk i disse til at de blir høyFODMAP heller. Les mer om produktet og ingrediensene her.


Er du enig eller uenig med meg? Legg gjerne igjen en melding i kommentarfeltet under.

//Julia

Kan det friste med en laktosefri Frappuccino med karamell i varmen?

Kan det friste med en laktosefri Frappuccino med karamell i varmen?

Glutenfri rullekake med HaPå, krem og salte peanøtter!

0