Nye glutenfrie produkter fra Møllerens! Men er de lavFODMAP?

Magevennlig-mat-møllernes.jpg

#sponset innlegg

Møllerens har denne høsten kommet med en serie glutenfrie ferdig-mix nyheter. Men er de egentlig lavFODMAP? Og hva syntes jeg egentlig om de grove rundstykkene deres? Her får du svarene!

Da jeg testet Møllerenes nye glutenfrie mix Grovbrød med havre for litt siden, ble jeg ikke så veldig imponert. Jeg synes det tok lang tid å bake brødet, det smakte kjedelig og jeg konkluderte med at man da likså godt kunne bake fra bunnen av. Kort tid etter fikk jeg mail fra Møllerens som hadde lest bloggposten min!

– Shit, tenkte jeg, nå er de sikkert sinna fordi jeg har vært kritisk. Men neida, mailen var veldig hyggelig: de satte stor pris på ærligheten min og på konstruktive tilbakemeldinger fra kundene sine, men synes selvsagt det var leit at jeg ikke var fornøyd med brødet. Vi har faktisk hadde de endret litt på akkurat den oppskriften, kunne de fortelle meg, – Så kanskje vi kunne sende deg prøver på den nye varianten og de andre glutenfrie nyhetene de har kommet med denne høsten? – Ja takk, sa jeg!

Denne høsten har Møllerens kommet med følgende glutenfrie nyheter:

  • Fiberbrød med solsikke
  • Grovbrød med havre (les min anmeldelse her)
  • Boller
  • Pizzabunn
  • Grove rundstykker
  • Muffins

Alle disse er glutenfrie, men er de lavFODMAP?
Grovbrødet med havre, boller, pizzabunnen, grove rundstykker og muffins er alle lavFODMAP og helt trygge.

Det som kan være litt forvirrende er at noen av disse inneholder erteprotein – men selv om ertemel er høyFODMAP er erteprotein faktisk lav. I tillegg inneholder noen isomaltose som er en kilde til glykose og fruktose. Dette er lavFODMAP, men høres skummelt ut fordi det ligner på ordet isomalt – som er høy! Men det er altså ikke det samme. Så her kan du trygt spise både rundstykker, brød og muffins.

Dessverre inneholder fiberbrødet sukkeroefiber som er høyFODMAP. Om du er i den strengeste fasen eller spesielt sensibel for fiber ville jeg derfor unngått dette produktet, men om du tåler litt så er det ikke mye sukkeroefiber brødskive når alt kommer til alt. Og husk at det heter lavFODMAP – ikke null FODMAP.

Magevennlig-mat-Mollerens-grove-rundstykker.jpg

Ærlig mening
Som dere skjønner har jeg blitt tilsendt gratis vareprøver av Møllerens, men jeg kan med hånden på hjerte si at jeg allikevel gir dere min helt ærlige mening om hva jeg synes om dere – og andre som sponser- sine produkter. Jeg er en av de som tror på at tilbakemeldinger fra forbrukere er en av de viktigste måtene et firma kan lykkes – og om produsenter er så ålreite at de vil lytta, ja da må jo vi som forbrukere tørre å si hva vi mener.

Øverst: deigen var myk, smidig og lett å jobbe med.Nederst til venstre: deigen delt i 12 emner og trillet til rundstykker.Nederst til høyre: Rundstykkene etter at de har hevet under plast. Jeg lot de heve på 40 grader i ovnen og hadde plassert …

Øverst: deigen var myk, smidig og lett å jobbe med.
Nederst til venstre: deigen delt i 12 emner og trillet til rundstykker.
Nederst til høyre: Rundstykkene etter at de har hevet under plast. Jeg lot de heve på 40 grader i ovnen og hadde plassert et lite fat med vann i bunn for å gi ekstra fuktighet. De hevet til nesten dobbelt størrelse.
 

Som dere alt vet var jeg ikke akkurat kjempe imponert over grovbrødet med havre, men jeg har til gode å teste det på nytt med den nye oppskriften. Jeg var derfor ganske skeptisk da jeg lagde de grove rundstykkene fra Møllerens, og var fast bestemt på å fortelle dere om jeg ikke likte de eller synes de var for kompliserte å lage. Men jeg ble skikkelig tatt på senga: disse rundstykkene er så gode!! 

Anvisingene på pakken lett å følge og prosessen lett å gjennomføre. Rundstykkene mine hevet ikke til like store og fluffy som de på pakken, men om man deler de i litt færre emner enn anvist tror jeg de bli like bra. Smaken - imponerende! Jeg serverte disse til folk som spise gluten og de forsynte seg mange ganger uten å spørre om det var noe anderledes med de. De som ble til overs frøs jeg ned, og har rask tint de i mikrobølgeovnen igjen. Da holder de seg gode på smak og særdeles saftige.

Rundstykkene har en hard og sprø skorpe på uttsiden. Mine ble melette på den ene siden og glatte på siden som var ned mot bakebrettet. Neste gang jeg lager disse vil jeg prøve å pensle de for en jevn og glatt skorpe på alle sider. 

Rundstykkene har en hard og sprø skorpe på uttsiden. Mine ble melette på den ene siden og glatte på siden som var ned mot bakebrettet. Neste gang jeg lager disse vil jeg prøve å pensle de for en jevn og glatt skorpe på alle sider. 

Så her kommer altså den stikk motsatte konklusjonen enn jeg skrev om havrebrødet: Disse rundstykkene er så gode at de er bedre enn ferdigkjøpte, de er lette å lage og anbefales virkelig! 

Da har jeg bare igjen å teste pizzabunn, boller, muffins og fiberbrød med solsikke. Anmeldelser kommer litt etter litt! 

//Julia

Fra skuffelse til spørreundersøkelse og pølser på bål!

Julebakst!

0