Julebakst!

Magevennligmat_karamellkaker.jpg

Annonse/Reklame for kurs

Denne uken har bestått av to ting: influensa og forberedelser til bakekurs! Vil du ha oppskriften på den ultimate grunndeigen til julekaker, eller kanskje disse kjeksene med salt karamell? Bli med om en uke!

Jeg har hostet og harket og hatt feber denne uka, men fra sykesengen har jeg allikevel blitt besatt av en ting: jeg vil lage den beste glutenfrie grunndeigen til julekaker! Men det viste seg å ikke bli så lett, den første jeg lagde bestod av få ingredienser og var nesten umulig å jobbe med – men når det først ble kaker så smakte de godt. Så prøvde jeg en ny variant med litt mindre mel og med xanthangum, men deigen ble så klissete at jeg måtte tilsette mer mel, og da falt helt fra hverandre når jeg skulle bake. Så kom tilslutt den perfekte deigen, som fungerer helt fint å bake med uten egg, men blir god å jobbe med med ett egg. Og smaken: himmelsk!

Jeg har lagd både syltetøykaker og sukkerkaker med deigen – men da Espen sa ”Tenk så godt det hadde vært med salt karamell i stedet for syltetøy i disse” – ja, da ble det nok et prosjekt: å lage den perfekte salte karamellen. Ikke for flytende, ikke for hard. Ikke for salt og ikke for søt.

Til slutt har jeg klart det og disse kakene vil du som blir med på bakekurset om nøyaktig en uke få oppskriften på!

Det er fortsatt ledige plasser så bli med da vel!

  • Når: Lørdag den 25.november 2017
  • Klokken: 12.00 - 15.00, med mingling og kakespising etterpå.
  • Hvor: Spetakkel bar- og kokebokhandel, Vulkan 18 0178 Oslo
  • Kurset har plass til 12 deltakere.
  • Bindende påmelding ved å betale kr. 550,- via Vipps til 86841 (Edin Design). 
  • Facebook-event

 

Ønkser dere en riktig god lørdag så lenge! 

//Julia

Nye glutenfrie produkter fra Møllerens! Men er de lavFODMAP?

Magevennlig julekalender - 24 tips til smakfulle kalendergaver

0