Årets juledessert?

Ikke alltid vellykket på første forsøk
På mandag la jeg ut oppskrift og en bloggpost om hvordan jeg hadde eksperimentert med to typer krumkakedeig i helgen. Den ene ble vellykket (den jeg la ut oppskrift på) mens den andre gjorde at krumkakene ble for porøse. De knakk lett sammen og smuldret opp, men de smakte fortsatt like godt.

Som matblogger opplever jeg ganske ofte at jeg mislykkes med mat. Ikke nødvendigvis på smaken, men for at en oppskrift skal være bra nok til både å dele med andre og til å ta bilder av, må det jeg lager også være «perfekt» i konsistens og utseende, i tillegg til smak.

Da kan det med andre ord bli mange mislykkede forsøk før man kommer frem til det endelige resultatet.

Magevennligmat_Krumkake_krumble.jpg

#spisoppmaten
Jeg liker ikke å kast mat. Selv om vi har laget vår egen kompostbinge som gir oss kruttsterk og næringsrik kompostjord hver sommer, så knyter det seg litt i magen for hver bærepose med mat jeg bærer ut i kompostbingen og kaster.

Når jeg derfor «mislykkes» med en mat-/bakeoppskrift pleier jeg å spise maten selv om det ikke blir noe å dele på bloggen, gi bort til venner og naboer som ikke bryr seg så mye om hvordan det ser ut så lenge det smaker godt eller prøve å tenke kreativt – kan jeg lage noe annet med den?

Magevennligmat_Krumkake_is5.jpg

Fra mislykket til drømme dessert!
Da jeg lagde de mislykkede krumkakene i helgen slo det meg at krumkakesmuler og biter kunne bli en knallgod dessert det også, så jeg tok vare på alle de ødelagte krumkakene i en boks. Deretter tok jeg noen av dem, knuste og strødde på en dessert tallerken. Jeg lagde en porsjon med salt karamell, som jeg helte over laktosefri iskremkuler som jeg hadde plassert på toppen av krumkake-smulene.

Magevennligmat_Krumkake_is6.jpg

Denne desserten ble helt uimotståelig god, ja faktisk så god at jeg tror dette blir årets juledessert på julaften. Har du allerde krumkakene og den salte karamellen klar er det jo bare å  ta frem isen og sette sammen desserten på null komme niks.

 Høres det fristende ut? Oppskriften finner du her!

Slik unngår du magetrøbbel

Slik unngår du magetrøbbel

Krumkaker og juletogtur

0