Lag ditt eget magevennlige sjokoladepålegg - på 15 min!

For en uke!
Den startet fenomenalt dårlig med besvimelse og legevakten. Så hadde jeg en flott dag på onsdag, med Oslo Design Fair og lanseringen av magasinet for Plnty.no, som jeg har jobbet masse med. Og på torsdag var det på'n igjen - den snikende hodepinen jeg har hatt de siste ukene, dundret plutselig så fælt at jeg så stjerner og det kom gørr ut av øyet. Dermed ble det antibiotikakur for både bihulebetennelse og øyebetennelse. Yes. 

Men det er ikke bare jeg som er syk, her har både mann og barn opp mot 39 i feber. Og når alle er syke og ingen har matlyst går alle sunnhets-regler ut av vinduet. Da er det bare om å gjøre å få i seg noe! 

Magevennligmat_sjokoladepålegg1.png

Jeg har derfor laget et hjemmelaget, magevennlig sjokoladepålegg. Det tar ikke mer enn 15 min å lage det, og det fine er at du kan tilpasse det til dine allergier og intoleranser ved å velge produktvarianter som passer deg. Jeg har brukt oppskrift på Nutella som utgangspunkt, men siden jeg ikke tåler hasselnøtter har jeg byttet de ut med ristede pekannøtter - kjempe godt!

Jeg har brukt Dronningsjokolade i min variant, som er både søt og inneholder lite melk/laktose. Derfor har jeg heller ikke tilsatt mer sukker enn det som alt er i sjokoladen. Du kan også prøvde deg frem med 70% sjokolade, en smaksatt- eller en sukkerfri sjokolade om du vil.

Oppskriften finner du her!

Etter å ha prøvd både grøt, yoghurt og brødskive med leverpostei til frokost i dag var det til slutt en halv skive med sjokoladepålegg som gjorde susen for Vetle. Brødskiven gikk ned på høykant, og det lille påfyllet med sukker og energi kommer godt med når du har feber og er forkjøla.

Om om du er syk eller bare vil kose deg i helgen: lag dette deilige sjokoladepålegget til hele familien!  Det har i alle fall gjort min uke litt bedre :) 

//Julia

JULIAS GLUTENFRIE "JUNK-FOOD-CREPES"

Årets trend: Ta vare på deg selv!

0