JULIAS GLUTENFRIE "JUNK-FOOD-CREPES"

Magevennligmat_crepes1.png

Helt siden jeg lagde sjokoladepålegg forrige uke har jeg tenkt på å lage Crepes. Ikke tunge, tykke pannekaker som vi spiser i Norge, ikke de sprø, tynne franske variantene, nei - jeg har hatt skikkelig lyst på det jeg kaller «junk-food-crepes» med sjokoladepålegg og vaniljekrem!

Da jeg studerte i Italia var dette noe jeg innimellom kjøpte på vei hjem fra byen, eller på sene studiekvelder. De ble solgt på gatehjørner eller fra iskrem-kioskene, og du kunne kjenne den deilig søte lukten på lang avstand.

Sukkerbombe
Den italienske Crepen er kanskje noe av det mest usunne du kan tenke deg: en gigantisk deilig, varm og myk pannekake, som smøres med et tykt lag Nutella, brettes en gang og får deretter et tykt lag med vaniljekrem på. Så brettes den igjen, drysses med melis og skjæres i biter. Og er du ekstra søtsugen kan den toppes med en eller to kuler is – som vil smelte utover fra varmen av den nystekte pannekaken. Som regel var vi to eller flere som delte en porsjon, for selv om dette er utrolig godt, blir man fort kvalm.

Magevennligmat_crepes2.png

Premie for sykehelg
Denne helgen kan oppsummeres med følgende stikkord: Feber, tette bihuler, antibiotika, sykt barn, smerter i kroppen, dårlig søvn og dundrende hodepine. Heldigvis er Vetle såpass bra i dag at jeg har sendt han i barnehagen. Så i dag tar jeg meg rett og slett en sykedag hjemme – og lager det jeg har tenkt på i flere dager: junk-food-crepes!

Og skal det være junk-food, så skal det være junk-food. Jeg har derfor brukt Glutenfri Pannekakerøre fra Toro, Iduns "Mors hjemmebakte kakefyll" med vaniljesmak og mitt eget hjemmelagde sjokoladepålegg.

Denne oppskriften er med andre ord ikke sunn, ikke helt lavFODMAP (inneholder en del melk) og ikke noe man burde spise alene. Men den er glutenfri, den enkel å lage og den er: akkurat så kvalmende, god og søt som jeg husker det fra Italia!

Du finner oppskriften her - og joda, det er lov å kose seg midt i uka også! 

//Julia

Mine 10 beste tips mot antibiotika-mage!

Lag ditt eget magevennlige sjokoladepålegg - på 15 min!

0