Ny oppskrift: (glutenfri) Mascarponeterte med pekannøtter og dobbelt lag med salt karamell!

Forrige helg feiret vi Thanksgiving med familien. Ikke fordi vi er amerikanske eller bryr oss så mye om høytiden, men rett og slett fordi det er en god anledning til å samles rundt et godt måltid, treffes igjen, la barna leke sammen og de voksne skravle.

Tradisjonen tro er det jeg som tar med desserten. Tidligere år har jeg laget den klassiske pekanpaien, men i år ønsket jeg å lage noe litt lettere. Jeg kom på at jeg i sommer hadde laget oppskriften på en veldig deilig mascarpone-terte til medlembladet for Norsk cøliakiforening , og at den kanskje kunne “pimpes” opp og gjøres om fra en lett sommerterte til en litt tyngre og fyldigere vinterkake. Så da satte jeg rett og slett i gang med å eksperimentere meg frem til en helt ny oppskrift.

Resultatet ble til en terte rett og slett er helt uimotståelig! Med en sprø bunn dekket med et lag av salt karamell, silkemyk krem av mascarpone og hvit sjokolade, toppet med ristede pekannøtter og nok et lag salt karamell, er dette en kake som herved kommer til å bli bakt flere ganger.

Kaken er ikke vanskelig å lage, men den tar ganske lang tid da de ulike lagene må kjøles ned. Start derfor dagen før den skal serveres, slik at du enkelt kan lage ferdig toppingen før den skal serveres.

NB. Mascarpone og hvit sjokolade er ikke lavFODMAP da de inneholder mye laktose. Jeg bruker derfor laktosefrie produkter i resten av kaken for å få ned laktoseinnholdet. Om man spiser en til to stykker av kaken får man i seg moderat innhold av laktose.

Oppskriften finner du ved å klikke på bildene eller her!

Julekalender - gjensyn med favoritter + litt nytt!

10 gode grunner til hvorfor kutt i grunnstønaden er en dårlig idé.

0