Føflekk-frykten

magevennligmat_føflekk_1.jpg

Den siste tiden har jeg gått med en ekstra liten klump i magen. Husker dere da jeg havnet på legevakten i forbindelse med tømming før kapselendoskopi? Vel da jeg lå der på sykesengen skulle legen lytte på magen min. I det han gjorde det, pekte han på en ganske stor føflekk ved siden av navlen min og sa –Den der synes jeg vi skal få fjernet ganske så fort.

Og det hadde han rett i. Den var ikke pen. Det vil si, den har hatt en rar form ganske lenge, så derfor gikk jeg på apoteket og fikk den scannet for 3-4 år siden. Da var den helt ufarlig. Men etter både sydentur med solbrent hud og graviditet der huden med føflekken ble strukket, hadde den sklidd enda mer ut i fasong og fått en litt rar farge. Med andre ord: det var på tide å få den vekk.

Et par dager etter at føflekken var fjernet.

Et par dager etter at føflekken var fjernet.

Det er ganske lenge siden legen påpekte dette til meg, men med omgangssyker, forkjølelser, koloskopier og kapselendoskopier, øreoperasjon og ørebetennelser på Vetle, så har jeg rett og slett ikke hatt overskuddet til å gjøre enda en ting som gjør vondt. Før nå.

Forrige uke tok jeg meg sammen, fikk bestilt time hos legen og vips så var det gjort. Det vil si, vips og vips. Til tross for to bedøvelsessprøyter kjente jeg allikevel at han skar, men det var ikke verre enn at det gikk fint å bite sammen tennene i et par minutter.

Nå har jeg klødd meg i hjel de siste 10 dagene fordi jeg ikke tåler plaster-teip, men i dag kunne jeg endelig både ta av plasteret og fjerne sting! Og jeg kan sukke lettet ut over at det ikke var noe galt med føflekken. Phuuu. 

I dag: stingene er tatt, men det er fortsatt ikke helt grodd. Derfor blir det strips noen uker til. 

I dag: stingene er tatt, men det er fortsatt ikke helt grodd. Derfor blir det strips noen uker til. 

Det høres kanskje teit ut å bekymre seg for en liten flekk, men helt ærlig: min kropp gjør så mye rart, at jeg heller vil være «safe than sorry». Så nå er denne føflekken blitt en bekymring mindre, og jeg kan glede meg til spa-helg på hotell denne helgen! 

Har du noen «skumle» føflekker? Gå til legen eller apoteket å få de sjekket. Husk at det er bedre å fjerne de nå enn når sola stikker frem - og ikke minst: det er bedre å fjerne de enn å være bekymret eller å vente for lenge! 

//Julia

Har du hørt om floating? Jeg har testet det!

Gule bomber med pekannøtter!

0