Har du hørt om floating? Jeg har testet det!

Dette bildet er ikke fra en floating-tank, men av meg som flyter avgårde på vannet sommeren 2014. Gjennom floating-studioer kan du nå få både varmen, vannet og litt følelsen av å være i syden-sommer hele året. 

Dette bildet er ikke fra en floating-tank, men av meg som flyter avgårde på vannet sommeren 2014. Gjennom floating-studioer kan du nå få både varmen, vannet og litt følelsen av å være i syden-sommer hele året. 

Reklame. Sponset med timer hos BareFlyt

Den nye trenden med å la seg senke ned i en tank med høykonsentrert saltvann vokser og vokser og det finnes i dag flere steder som tilbyr Floating i Norge. Men hva er det? Og hva er det godt for? Kan det ha noen effekt for oss med kroniske sykdommer? Jeg har testet!

«Heath and happiness booster»
Etter å lest om, og å ha hørt rykter om, at dette skulle gi ro i sjela, hjelpe på vonde ledd, behandle fibermyalgi og sart hud, være smertelindrende og gi «akutt påfyll av energi» fant jeg ut at jeg måtte prøve selv, for å sjekke om bare litt av dette kunne stemme. Jeg tok kontakt med Bare Flyt som ligger på Sagene i Oslo, som sa de ville sponse meg med 3 timer floating – mot at jeg delte min ærlige mening med dere lesere.

Fra kaos til ro
Forrige uke var litt av en uke: vi kom hjem fra påskeferie og fant ut at det boblet kloakk ut av sluket i kjelleren... septiktanken var full og rørene var tette. Så var det et hav av jobb, mens det kom og gikk rørleggere. Vetle fikk tenner, så det ble dårlig med søvn, og når temperaturen ute vippet både over og under nullpunktet, verket det alle i ledd. Med andre ord: jeg var desperat etter å koble av, slappe av og få hentet meg inn igjen.

Jeg var på forhånd litt skeptisk til floating: når man har hørt så mye postivt var jeg redd for å bli skuffa, jeg var redd for å få klaus av å legge meg inn i en liten tank og jeg var skeptisk til å skulle være naken i et rom som jeg så for meg som ett solarium.

Tanken jeg valgte - med stjernehimmel. Foto: Bare Flyt

Tanken jeg valgte - med stjernehimmel. Foto: Bare Flyt

Varm velkomst
Men da jeg kom frem til Bare Flyt ble jeg først møtt av en fantastisk frisk duft i rene, lyse lokaler. Så hørte svak og beroligende pling-pong musikk, og deretter ble jeg møtt av den søteste jenta i resepsjonen. Hun viste meg rundt, forklarte hvordan det fungerte og lot meg velge mellom tre rom med ulike tanker:
Den lille eggeformede tanken, det store rommet der to kan flyte ved siden av hverandre, eller medium-tanken der man kunne se stjernehimmel over seg. Jeg valgte den siste!

Klar, ferdig, flyt
Etter en grundig dusj, ørepropper i ørene og vaselin på såre lepper, var det bare å lukke dørene til tanken, hverdagen og stress, og senke seg forsiktig ned i vannet. Temperaturen var litt varmere enn kroppsvarme og varmen fra vannet steg opp til damp i resten av det lille rommet. I starten hadde jeg svak belysning på, mens stjernene i taket glitret og det ble spilt søvndyssende pling-plong musikk under vann. Det var deilig, uvant og spennende.

Det tok litt tid før jeg klarte å slappe av helt i alle ledd, spesielt å ikke stramme nakken, og å føle meg helt fri. Men så – da jeg slapp helt, skrudde av alt lys og lyd og bare lå der å svevet – da var det helt fantastisk. –Dette er det nærmeste jeg kommer å være dø mens jeg lever, tenkte jeg mens jeg lå der. Det var så mørk at jeg ikke så noen ting rundt meg, kroppen rørte ikke ved noe, og det var så jevn temperatur at jeg ikke visste hva som var over eller under vann lenger. Det føltes mer som om jeg svevet enn at jeg fløt.

Magevennligmat_floating.jpg

Tilbake til virkeligheten
Da lyset ble skrudd på etter 60 minutter var jeg helt i min egen verden. Jeg var rolig, det føltes godt i kroppen og jeg var veldig glad for å ha fått denne muligheten. Jeg fikk ikke noe akutt energi-boost, men ble derimot ganske trøtt resten av dagen. Til gjengjeld sov jeg som en stein den natten, så jeg tror kroppen min virkelig trengte avslapningen.Leddsmertene kom tilbake samme natt, men det var deilig å slippe noen timer. Huden min ble veldig mye bedre, den kløende, tørre huden er fortsatt myk og smidig fem dager etter.

Min konklusjon:
Om det har noen store helsemessige gevinster aner jeg ikke, men om du bare trenger å koble helt av, gi kroppen varme og vektløshet – så kan jeg absolutt anbefale dette.

Det er i alle fall helt perfekt for meg: en litt stressa småbarnsmor som sover lite, har vondter i kropper, sensibel og tørr hud, og som trenger å sette av tid til meg selv. Både det å flyte i vann, puste varm luft med damp og varmen i rommet minnet meg om å være i Syden, og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal floate hos Bare Flyt.

//Julia 

Irritabel tarm, ny jobb og spennende seminarer!

Føflekk-frykten

0