Irritabel tarm, ny jobb og spennende seminarer!

Foto: Freepic

Foto: Freepic

April er måneden irritabel tarm vies ekstra oppmerksomhet over hele verden. I dette innlegget forteller jeg litt de første månedene i min nye jobb for Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer, og jeg deler viktig info om seminarer dere burde få med dere!

Ny jobb
I februar begynte jeg i 40% stilling som koordinator for nettsider, sosiale medier og annonsesalg hos Landsforeningen for Fordøyelsessykdommer. Så langt har det vært kjempegøy, mye å sette seg inn i, men samtidig veldig hyggelig å få flere kollegaer å snakke med. Ikke minst er det deilig å bruke min giv etter å bedre tilbudet for oss med magetrøbbel i kombinasjon med mine evner innen kommunikasjon og design.

Og selv om jeg har lovet meg selv og ikke blande kortene for mye mellom blogg og jobb, så vil jeg allikevel benytte innsikten jeg sitter på fra LMF til fortelle dere som leser bloggen min om ting som kan være interessant for dere! Det er jo bra for dere, og bra for LMF, altså en win-win!

IBS-dagen
April er verdens «IBD-awarness month», der alle medlemsorganisasjoner til fornøyelsessyke, bloggere og andre gir ekstra oppmerksomhet til irritabel tarm. Målet er å bryte ned tabuet rundt sykdommen og å gjøre den bedre kjent blant allmennheten.  

I Norge markeres måneden med IBS-semniar på Rikshospitalet, fra kl.17 – 20.30, tirsdag den 24.april. Arrangementet er et samarbeid mellom LMF og Nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle mage-tarmsykdommer.

Men før jeg går videre med å beskrive hvor bra dette blir, så vil jeg bare forte meg å si en viktig ting: Det er åpent for alle! Du er hjertelig velkommen uansett om du har diagnosen irritabel tarm eller bare lurer på hvorfor magen din lever sitt eget liv, om du er medlem i LMF eller ikke, og om det er du som er syk eller om du er pårørende til en som er.

LavFODMAP og glutensensitivitet
På seminaret vil det bli noen veldig spennende foredrag – blant annet om lavFODMAP-dietten, ved klinisk ernæringsfysiolog Sissi Lorentsen og Glutensensitivitet, ved klinisk ernæringsfysiolog og doktorgrads- stipendiat Hanna Dale. Fullt program ser dere på bildet under. Også blir det en gyllen mulighet til å forstå IBS-bedre, hvordan LMF jobber for pasienter med irritabel tarm og ikke minst kan man treffe andre med samme diagnose.

Jeg skal selvsagt være der og jeg håper du også vil komme! Det er gratis for medlemmer i LMF, og koster kr. 100 for ikke-medlemmer. Meld deg/dere på via denne linken.

IBD-seminar 5.mai
Så vil jeg også tipse om en ting til: for de av dere som har IBD-sykdommer, altså Crohns eller ulcerøs kolitt: holde av dagen 5.mai – da blir det IBD-seminar på litteraturhuset i Oslo. Jeg skal skrive mer om det når programmet blir spikra, men dere kan også følge med her.

Ellers:
I går holdt jeg foredrag for en fin forsamling på Nedre Eiker bibliotek. Jeg glemmer litt fra gang til gang hvor gøy jeg synes det er, men det gir meg så mye å kunne dele min kunnskap og høre hvordan andre har det.

Til helgen har jeg tenkt meg en tur på Norsk Cøliakiforening sin glutenfri-messe i Lillestrøm. I fjor holdt jeg stand der selv, men i år skal jeg gå banans i å kjøpe billige glutenfrie produkter og kanskje få med meg noen foredrag. Jeg gleder meg!

Håper du har det bra!

//Julia

Jeg tester RegIT!

Har du hørt om floating? Jeg har testet det!

0