Jeg har fått jobb - der sykdommen min er ett pluss!

Magevennligmat_julia-med-bæsj-på-hodet.jpg

Jeg har en liten gledelig nyhet å fortelle dere! Jeg har nemlig fått 40% stilling i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer der jeg skal jobbe med deres profil i sosiale medier, med nettsiden og med annonsearbeid for både nett og medlemsblad. Det gleder jeg meg veldig til!

Gammel traver
Jeg kjenner jo allerede denne organisasjonen svært godt, siden jeg fra 2007 til 2011 var redaktør for deres medlemsblad Fordøyelsen, og fordi jeg i mange år var aktiv i ungdomsgruppen deres. Tenk at jeg har hatt Crohns i hele 10 år! Du kan si jeg er en «gammel traver» i LMF, og at LMF har hjulpet meg gjennom veldig vanskelige perioder i mitt liv, der jeg gjennom folkene jeg har møtt har funnet ut hvordan jeg skal leve med min Crohns sykdom og irritable tarm. Jeg har vært med på både hytteturer, sydenturer og familiesamlinger - og lært masse om både meg selv og sykdommen gjennom LMF. 

For meg er det veldig gledelig å vite at de nå satser på å vise seg mer frem, slik at foreningen kan nå ut til alle de som trenger hjelp, de som trenger forståelse fra likemenn, pårørende, for å få økt fokus på våre sykdommer og at noen kjemper vår kamp innen både forskning og politikk. Og ikke minst er jeg glad for at nettopp jeg kan få lov til å være med på dette!

Hopper i det!
Jeg begynte så vidt i min nye jobb forrige uke, da jeg fikk innføring i arbeidsoppgavene under besøket mitt i Bodø. Og allerede denne uken har jeg hoppet rett ut i det, og er i gang med å få oversikt over alle mine nye oppgaver.

Som sagt er dette en 40% stilling som jeg vil kombinere med frilansarbeid ved siden av, og det passer meg og helsen min ganske bra akkurat nå. For det er ikke til å skjule at jeg har vært veldig sliten og det har vært mye sykdom i det siste, men her har jeg virkelig funnet drømmejobben – der det er en fordel å ha Crohns sykdom selv! Haha, tenk det da dere; Jeg kan jobbe når jeg vil på døgnet, jeg kan sitte med mac'en på fanget på do om jeg må - og at jeg kjenner til alt fra sykehus, legemiddelselskaper og har erfart hvordan det er å være syk er bare ett pluss. Her er det ingen arbeidsgiver som blir sinna fordi man løper til do eller fjerter høyt! 

Hva med Magevennlig mat da?
Selv om jeg nå vil gjøre mye på LMF sine nettsider, facebooksider og instagram betyr ikke det at jeg vil slutte å blogg her på magevennlig mat– tvert i mot. Men som jeg har vært inne på tidligere føles det mer og mer naturlig at denne bloggen omhandler mitt liv med både opp- og nedturer, sykdom og hverdag, familie og interesser. Det vil derfor bli mer personlig preg på denne bloggen fremover – mens fagartikler, oppdateringer på forsinking, også videre vil dere finne på LMF sine sider. Det er der det hører hjemme tenker jeg.

Bildet er lånt fra Sigrid Bonde Tusvik sin instagram! Klikk på bildet for å komme rett til podcast-episoden.

Bildet er lånt fra Sigrid Bonde Tusvik sin instagram! Klikk på bildet for å komme rett til podcast-episoden.

Tusvik & Tønne har Crohns!
Til slutt vil jeg tipse dere om å høre på podcasten til Tusvik & Tønne fra 6.mars. De har fått "liksom Crohns" for 2 dager, og styres gjennom en app. Rett og slett lattis å høre dem snakke om bæsj, smerter og bleier. Og som Sigrid Bonde Tussvik sier i podcasten: «Det er et fuckings jævla liv dere med Crohns lever, respekt!»

//Julia

 

Hvordan friste et sykt barn? Lag banan- og blåbærmuffins sammen!

Søndagskos: lettvinte, glutenfri wienerbrød

0