Søndagskos: lettvinte, glutenfri wienerbrød

Magevennligmat_glutenfri_winerbrød3.jpg

Søndager er perfekte for både å bake og å invitere noen til å smake – og glutenfrie wienerbrød er som regel en suksess hos både store og små, de som ikke spiser gluten og de som tåler alt.

Forrige søndag inviterte jeg noen venner (med barn) for å ferie at vi endelig var ferdig med både omgangsyke og operasjon av Vetle - og da laget jeg noen gigantiske wienerbrød, som alle forsvant på 1,2,3. 

Oppskriften jeg brukte er basert på vannbakkelsdeig som gjør den lettvint å lage, og ikke minst smaker det godt. Deigen i seg selv er uten sukker, så det blir ikke for søtt, men en perfekt balanse med veniljekrem og melisglasur på toppen.

Jeg har brukt oppskriften til glutenfrimatverden.no som utgangspunkt og gjort noen små justeringer for å gjøre den enda litt bedre (synes jeg).

Du må gjerne lage vaniljekremen fra bunnen av, da blir den aller best. Oppskriften på magevennlig vaniljekrem finner du her. Men om du vil gjøre det kjapt og enkelt kan du bruke pulver som du blander med laktosefri melk. Jeg bruker da Idun sin «Mors hjemmebakte kakefyll» med vaniljesmak (den har bilder av skoleboller på pakken). Dette er ikke reklame, og jeg er ikke sponset, men jeg synes rett og slett at denne er enkel å bruke, smaker godt og dessuten er den helt fri for melk og gluten.

Da jeg laget disse forrige helg bakte jeg på lørdagskvelden og frøs ned de ferdige wienerbrødene (uten glasur) så fort de var kalde. På søndagen, litt før vi fikk gjester, tinte jeg de i ovnen på svak varme (i ca.15 min). Når de var passe lunkene og det begynte å dufte godt i huset, lot jeg de kjøle seg litt ned igjen før jeg dekorerte med melisglasur og serverte. Da var de perfekt lune, myke og deilige!

Oppskriften på disse glutenfrie, lettvinte og farlig gode wienerbrødene finner du her. 

//Julia

Jeg har fått jobb - der sykdommen min er ett pluss!

Kapselendoskopi

0