En deig - tre oppskrifter!

En deig - tre oppskrifter!

For en liten stund siden eksperimenterte jeg med å lage glutenfrie rundstykker med utgangspunkt i oppskriften på britiske bap, som er noe lignende brioche. Det ble de saftigste rundstykkene jeg noensinne har laget! Det er faktisk ikke til å tro at de er glutenfrie - og helt uten melk!

Det spesielle er at det er litt eddik i deigen, at deigen må hvile flere ganger og at den stekes med damp i ovnen for å få sprø skorpe. Det tar litt tid, men det er det verdt!

Denne oppskriften, på super-myke glutenfrie rundstykker egner seg også utmerket som hamburgerbrød.

Nå starter jeg hver uke med å lage en runde av denne, fryser ned rundstykkene og tar opp i løpet av uka. Da har jeg verdens beste lunsj og frokost!

Når jeg først hadde funnet nøkkelen til verdens saftigste glutenfrie bakst kunne jeg ikke gi meg med bare rundstykker, men jeg måtte selvsagt testet dette med boller også!

Selv om det kan høres rart ut med både edikk og chiafrø i deigen, er ikke dette noe man smaker i det hele tatt i det ferdige produktet. Derimot gjør det konsistensen ekstra myk.

Her får du min bolleoppskrift, som blir ekstra god med kaneltopping (etter inspirasjon fra Bakemagi): GLUTENFRIE BOLLER / KANELBOLLER

Så kom sommeren og grillsesong pluttselig og da kunne jeg jo ikke la være å test ut deigen som focaccia. Første gang jeg laget denne focacciaen med ramsløk pesto visste jeg at den var en suksess da jeg så de måpende ansiktene fra mine venner som smakte og sa “er dette virkelig glutenfritt"?

Med olivenolje, salt og ramsløkpesto på toppen av denne deigen blir det en uslåelig smakskombinasjon - perfekt som tilbehør til grillmat. Jeg har nå laget denne oppskriften flere ganger. Jeg fryser ned skiver som vi tar ut når vi skal spise de og varmer de enten raskt i mikroen eller på grillen.

NB. Ramsløk er ikke testet av Monash, så du må selv finne ut om din mage tåler dette.

Det var mine tre oppskrifter basert på en deig - så langt! Jeg simpelthen elsker både å jobbe med og å spise denne deigen, så du skal ikke se bort fra at det blir flere oppskrifter snart.

Ps. om du lager noe av mine oppskrifter - tagg meg gjerne med @magevennligmat på Instagram, så kan jeg se og evt dele det du har laget!

// Julia

Nytt opplag av Magevennlig mat ute i bokhandel + konkurranse!

Nytt opplag av Magevennlig mat ute i bokhandel + konkurranse!

Påskeoppskrifter!

Påskeoppskrifter!

0