Jeg tester RegIT!

Magevennligmat_RegIT_1.jpg

Reklame: Dette er et betalt innlegg, men meningene rundt
produktet RegIT er helt og holdent mine!

Jeg har blitt bedt om å teste appen RegIT – en app som skal hjelper meg med å kartlegge hverdagen min, og som hjelper med å finne en sammenheng mellom inntak/eksponering av det jeg ikke tåler (allergen) og symptomer.

Skriv det ned for å få oversikt!
Senest i forrige uke, da jeg holdt foredrag på Nedre Eiker Bibliotek, påpekte jeg viktigheten av å føre diettdagbok når man prøver å finne ut hva man tåler og hva man reagerer på av mat. En ting er at det gjør det lettere for deg selv å se sammenhengen mellom hva du spiser og hvilken reaksjon du får, men det å skrive det ned gir også muligheten av å legge det frem på en tydelig måte for lege og helsepersonell.

Og selv om jeg til nå har brukt mine egne diettdagbøker til dette, så kan jeg se at det kan være vel så enkelt å gjøre det i en app på telefonen – den har du jo tross alt med deg hele tiden! Derfor sa jeg selvsagt ja, da Cathrine Finnebraaten, grunderen bak appen RegIT, spurte om jeg ville teste den.

Personlig bakgrunn
Som mange andre gode grunderideer, har også Cathrine en personlig bakgrunn for å lage appen: hennes sønn ble født med mange allergier og sterk eksem. Hun prøvde å holde styr på alt, notere og forstå sammenhengen mellom matallergi og intolleranser, pollenallergi, dyreallergi, kryssallergi og reaksjonene – men det ble til slutt for mye å holde styr på.

Hun utviklet derfor en app der hun kunne føre inn og kartlegge sønnens hverdag med symptomer og reaksjoner på både det ene og det andre. Nå er den tilgjengelig for deg og meg også - og den er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. og fibermyalgiforeningen. At hun selv bruker denne til sin sønn, tenker jeg lover godt om produktet - da har hun selv sett viktigheten av at det skal være enkelt å bruke, enkelt å ta med til legen og enkelt for flere å forholde seg til. 

Magevennligmat_RegIT_2.jpg

Smart løsning
Appen tilbys gratis i en prøvetid på 30 dager, 24 kroner i mnd for vanlig abonnement eller 39 kroner i mnd for et familieabonnement der du kan dele kalenderen med flere familiemedlemmer, barnehagen etc. for at flere skal kunne legge inn og følge opp for eksempel et barn som sliter med allergier. Genialt! 

Kan pollen påvirke matintoleranser?
For min del er jeg spent på å teste denne appen nå som pollenallergien er i full anmarsj – da vet jeg nemlig at jeg lett får kryssreaksjoner på mat som gulerøtter, nøtter og andre ting. Men jeg har ikke full oversikt over hva jeg reagerer og hvordan – så kanskje kan denne appen hjelpe meg å se sammenhengen tydeligere?

I dag har jeg lastet ned appen, registrert meg online på https://regit-api.herokuapp.com/login (har du Android kan du gjøre dette rett i appen) og begynt å plotte inn i appen både hvor lite jeg har sovet i natt (her har vi blitt forkjøla igjen, store og små), pollenallergi, medisiner jeg bruker, maten jeg har spist og selvsagt leddplagene jeg er ganske plaget med for tiden.

Hvordan det går og hva jeg synes om appen kan du lese her på bloggen om en uke eller to!

//Julia

#minIBDhverdag

Irritabel tarm, ny jobb og spennende seminarer!

0