2 sommeroppskrifter og en lite helse-oppdatering!

Dette har vært litt av en uke, og formen er dessverre langt i fra bra. Å gå på penicillin 4 ganger om dagen mot streptokokker er ikke lett for en mage med aktiv betennelse, så i de siste dagene har jeg hatt sterke smerter i magen i tillegg til små-feber.

Jeg prøver å bite tennene sammen og holde ut til kuren er over, men om jeg ikke klarer det har jeg avtalt med lege at jeg bare må slutte på antibiotikaen og håpe at den har virket lenge nok til at streptokokkene har forsvunnet. 

I går klarte jeg allikevel å karre meg ut av senga, kjørte inn til Ullevål sykehus der jeg snakket for en forsamling på rundt 50 - 60 stykker som deltok på IBS-kurs. Og selv om det tok alle kreftene jeg hadde den dagen så ga det meg også utrolig mye tilbake. For å møte folk som jeg vet er på søken etter hvordan de kan gjøre sitt liv med en magesykdom litt enklere betyr så mye for meg, og i alle fall når jeg får umiddelbar respons på at de kjenner seg igjen i min historie og at det betyr mye for dem å høre at det er lov å si at livet er dritt innimellom. Men at det kan bli bedre også! Og akkurat det trengte jeg å minne meg selv på nå også. 

Før jeg tar helg med bursdagsfeiring av Espen, vil jeg  bare få si tusen takk for alle hyggelig meldinger som har strømmet inn. Jeg setter enormt stor pris på både gode ønsker, innspill, tips, likes og hjerter som dere har sendt min vei. 

Som en liten takk tilbake til dere vil jeg dele to gode sommeroppskrifter som Espen og jeg utviklet for Norsk Cøliakiforening sitt medlemsblad GlutenFRI i fjor. Piknikspydene med honningmelon, spekeskinke, mozzarella og basilikum er friske, sunne og gode - og passer like godt hjemme som i piknikkurven. Limonaden er min soleklare sommerfavoritt, for med en litt "annerledes ingrediens" - nemlig rosmarin -  får den en søt, fyldig og avhengighetsskapende god smak! 

Riktig god helg og takk for at dere følger meg og mine opp og nedturer! 

//Julia

Selskapsmat for matintolerante og -allergikere. Mine 12 beste tips!

Dårlige nyheter

0